Club

Westerlo

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Competitie:
Locatie:
Westerlo

Programma Westerlo

Bekijk hier de duels van Westerlo die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Westerlo in de Proximus League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Westerlo actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Westerlo

Elke wedstrijduitslag van Westerlo zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Westerlo selectie

Socials
@kvcwesterlo
Posts
Volgers
Volgend

Alles over KVC Westerlo

Sinds 1933 wordt het Belgische voetballandschap verrijkt door KVC Westerlo. In 1997 debuteerde de club uit de provincie Antwerpen op het hoogste niveau, waar het zich tot 2012 zou vestigen.

De opmars naar de eerste klasse

De basis voor wat we nu kennen als KVC (Koninklijke Voetbalclub) Westerlo werd gelegd in 1913. Een groep studenten richtte destijds Sportkring De Bist Westerlo op. Na enkele mislukkingen en naamswijzigingen werd tenslotte in 1933 de Belgische voetbalbond benaderd om Westerloo Sporting te schrijven. In 1942 volgde een fusie met Westerloo Sport tot Voetbalclub Westerlo.

In 1968 werd vanuit de provinciale competities het laagste nationale profniveau bereikt, de zogeheten bevorderingsklasse. Het was een succesvol debuut: Westerlo werd kampioen. Na twee seizoenen viel KVB terug naar de bevorderingsklasse en begin jaren 80 was er zelfs degradatie naar het provinciale niveau. In 1985 werd wederom promotie afgedwongen, herhaalde het kunststukje van direct kampioen worden zich, en begon Westerlo aan een lang verblijf in de derde klasse. In 1993 werd zelfs de tweede klasse bereikt.

Actief op het hoogste niveau

Na vier jaar op dat niveau stootten ‘de kemphanen’ zelfs door tot het allerhoogste niveau. Zoals zoveel promovendi, laat staan debutanten, overkomt was het eerste jaar geen makkie, maar Westerlo hield stand en kroop al vrij snel naar de middenmoot. In 2000 eindigde de club op plek zes, in 2004 lukte dat weer, in 2009 wederom. Maar in het seizoen 2012-2013 ging het mis en kon na plek vijftien in de eindronde niet worden voorkomen dat de club degradeerde.

In 2014 begon een tweede periode op ’s lands hoogste niveau. Deze keer duurde het avontuur slechts drie jaar. Na de terugkeer in de tweede klasse,  die inmiddels de naam Proximus League had gekregen, volgden een zevende en vierde plek.

In het bekertoernooi sloeg Westerlo in 2001 toe. Toegegeven, de kemphanen kwamen onderweg niet de aller zwaarste tegenstanders tegen, maar de Antwerpenaren profiteerden optimaal door in de finale Lommel SK met 1-0 te verslaan. In 2011 werd de bekerfinale verloren van Standard Luik.

De bekendste spelers van KVC Westerlo

Elke supporter van Westerlo weet wie Jefke is. Jef Delen dus, die liefst 387 duels speelde voor de club en in 2006 werd benoemd tot aanvoerder. Van 2000 tot 2012 kwam hij voor geen andere ploeg uit dan de gebruiker van stadion t Kuipje. Bovendien maakte hij de winnende goal in de bekerfinale van 2001. Toni Brogno leverde in 1999-2000 puik werk af door topscorer van de competitie te worden. Het leverde hem tevens selectie voor de Rode Duivels op.

De trainers van De Kemphanen

De lijst met trainers van KVC Westerlo is interessant te noemen. Barry Hulshoff streek er midden jaren 90 neer, drievoudig winnaar van de Belgische gouden schoen Jan Ceulemans leidde de club de 21 eeuw in en Bob Peeters (ex-Roda JC en Vitesse) werd begin 2016 ontslagen om een jaar later terug te keren.

De toekomst van Westerlo

Deze club heeft aangetoond zich lang in de eerste klasse staande te kunnen houden. Gezien de lijst met markante trainers heeft KVC kennelijk best wat aantrekkingskracht en daarmee ook de nodige potentie.

Voetbalstadion ’t Kuipje

De voetbalclub KVC Westerlo speelt al zijn thuiswedstrijden in het stadion ’t Kuipje. In de Belgische volksmond heet het stadion ook wel ’t Kuipke. Het voetbalstadion biedt plaats aan meer dan 8000 toeschouwers. Sinds het seizoen 2008/2009 beschikt het stadion over een verwarmde grasmat. Daarnaast liggen er naast ’t Kuipje ook nog zes extra voetbalvelden.

KVC Westerlo in Europa

KVC Westerlo mocht in het jaar 2000 deelnemen aan de Intertoto Cup. In de eerste ronde ging de ploeg tweemaal keihard onderuit tegen NK Primorie (5-0, 0-6). In het seizoen 2001/2002 kreeg de ploeg een tweede kans in de UEFA Cup. In de eerste ronde werd er wederom tweemaal verloren, ditmaal van Hertha BSC (0-2, 1-0). In 2004 werd er over twee duels met 3-0 verloren van het Tsjechische FC Tescoma Zlín in de Intertoto Cup.

In het seizoen 2011/2012 werd in de tweede voorronde van de UEFA Europa League wel gewonnen van het Finse TPS Turku. Er werd in het uitduel met 0-1 gewonnen en in de return werd er niet meer gescoord. In de derde ronde bleek BSC Young Boys uit Zwitserland over twee wedstrijden met 5-1 te sterk.