West Bromwich Albion FC

Country |
Active in |

West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion, afgekort WBA of West Brom, is een Engelse Premier League club. Thuishaven van de club is het stadion The Hawthorns waar plaats is voor 26.500 toeschouwers. Tony Pulis is de huidige trainer van West Bromwich Albion FC. Geschiedenis van West Bromwich Albion FC West Bromwich Albion FC werd opgericht in 1878 door medewerkers van Salter’s Spring Works in West Bromwich. WBA was één van de medeoprichters van de Engelse Football League. De club speelt al meer dan 90 jaar op het hoogste niveau in Engeland. In de beginjaren heette West Bromwich Albion FC, West Bromwich Strollers. EnkeleRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion, afgekort WBA of West Brom, is een Engelse Premier League club. Thuishaven van de club is het stadion The Hawthorns waar plaats is voor 26.500 toeschouwers. Tony Pulis is de huidige trainer van West Bromwich Albion FC.

Geschiedenis van West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion FC werd opgericht in 1878 door medewerkers van Salter’s Spring Works in West Bromwich. WBA was één van de medeoprichters van de Engelse Football League. De club speelt al meer dan 90 jaar op het hoogste niveau in Engeland.

In de beginjaren heette West Bromwich Albion FC, West Bromwich Strollers. Enkele jaren na de oprichting werd de naam veranderd in de huidige naam. Albion staat voor een wijk in West Bromwich waar toentertijd veel spelers woonden.

In het seizoen 1919/20 behaalt West Bromwich Albion FC de eerste prestatie van formaat. De club wordt kampioen van Engeland, een prestatie die WBA daarna nooit meer zou evenaren. Wel werd de club in het seizoen 1924/25 en 1953/54 tweede in de competitie.
In het seizoen 1978/79 werd West Bromwich Albion FC derde in de Premier League.

De afgelopen twee seizoen verliepen niet zoals gehoopt voor WBA. In het seizoen 2013/14 werd de club zeventiende en het afgelopen seizoen kwam het niet verder dan een dertiende plaats. Dit seizoen zijn de prestaties beter en staat de club elfde.

Beste Europese prestatie West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion FC is de laatste jaren niet actief op Europees niveau, maar in het verleden boekte WBA toch wat kleine successen in de UEFA Cup. In het seizoen 1978/79 versloeg West Bromwich Albion FC in de eerste ronde het Turkse Galatasaray over twee wedstrijden overtuigend met 6-2.

In de volgende ronde kwam de club tegenover Braga uit Portugal te staan. Waar velen dachten dat dit een moeilijke taak zou worden, Braga had een goede ploeg, won WBA wederom over twee wedstrijden met 3-0. De loting voor de achtste finales bleek een zware. Het grote Valencia CF werd geloot en West Bromwich Albion FC moest aan de bak.

De eerste wedstrijd ging gelijk op en eindigde in 1-1. De terugwedstrijd werd dé wedstrijd van de Engelsen. WBA won na een zinderende wedstrijd met 2-0 waardoor een plek in de kwartfinale een feit was. Helaas bleek Rode Ster Belgrado hierin te sterk met 2-1. Desalniettemin een prachtig seizoen voor West Bromwich Albion FC.