West Bromwich Albion FC

Land |
Actief in |

West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion, afgekort WBA of West Brom, is een Engelse Premier League club. Thuishaven van de club is het stadion The Hawthorns waar plaats is voor 26.500 toeschouwers. Tony Pulis is de huidige trainer van West Bromwich Albion FC. Geschiedenis van West Bromwich Albion FC West Bromwich Albion FC werd opgericht in 1878 door medewerkers van Salter’s Spring Works in West Bromwich. WBA was één van de medeoprichters van de Engelse Football League. De club speelt al meer dan 90 jaar op het hoogste niveau in Engeland. In de beginjaren heette West Bromwich Albion FC, West Bromwich Strollers. EnkeleLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion, afgekort WBA of West Brom, is een Engelse Premier League club. Thuishaven van de club is het stadion The Hawthorns waar plaats is voor 26.500 toeschouwers. Tony Pulis is de huidige trainer van West Bromwich Albion FC.

Geschiedenis van West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion FC werd opgericht in 1878 door medewerkers van Salter’s Spring Works in West Bromwich. WBA was één van de medeoprichters van de Engelse Football League. De club speelt al meer dan 90 jaar op het hoogste niveau in Engeland.

In de beginjaren heette West Bromwich Albion FC, West Bromwich Strollers. Enkele jaren na de oprichting werd de naam veranderd in de huidige naam. Albion staat voor een wijk in West Bromwich waar toentertijd veel spelers woonden.

In het seizoen 1919/20 behaalt West Bromwich Albion FC de eerste prestatie van formaat. De club wordt kampioen van Engeland, een prestatie die WBA daarna nooit meer zou evenaren. Wel werd de club in het seizoen 1924/25 en 1953/54 tweede in de competitie.
In het seizoen 1978/79 werd West Bromwich Albion FC derde in de Premier League.

De afgelopen twee seizoen verliepen niet zoals gehoopt voor WBA. In het seizoen 2013/14 werd de club zeventiende en het afgelopen seizoen kwam het niet verder dan een dertiende plaats. Dit seizoen zijn de prestaties beter en staat de club elfde.

Beste Europese prestatie West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion FC is de laatste jaren niet actief op Europees niveau, maar in het verleden boekte WBA toch wat kleine successen in de UEFA Cup. In het seizoen 1978/79 versloeg West Bromwich Albion FC in de eerste ronde het Turkse Galatasaray over twee wedstrijden overtuigend met 6-2.

In de volgende ronde kwam de club tegenover Braga uit Portugal te staan. Waar velen dachten dat dit een moeilijke taak zou worden, Braga had een goede ploeg, won WBA wederom over twee wedstrijden met 3-0. De loting voor de achtste finales bleek een zware. Het grote Valencia CF werd geloot en West Bromwich Albion FC moest aan de bak.

De eerste wedstrijd ging gelijk op en eindigde in 1-1. De terugwedstrijd werd dé wedstrijd van de Engelsen. WBA won na een zinderende wedstrijd met 2-0 waardoor een plek in de kwartfinale een feit was. Helaas bleek Rode Ster Belgrado hierin te sterk met 2-1. Desalniettemin een prachtig seizoen voor West Bromwich Albion FC.