Club

Virtus Entella

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Chiavari

Programma Virtus Entella

Check hier alle wedstrijden van Virtus Entella die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Virtus Entella. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Virtus Entella actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Virtus Entella

Elke wedstrijduitslag van Virtus Entella vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Virtus Entella selectie

Alles over Virtus Entella

De voetbalclub Virtus Entella komt uit de Italiaanse stad Chiavari. Virtus Entella werd opgericht in 1914 onder de naam ‘Foot-Ball Club Entella’. De ploeg speelt traditiegetrouw zijn thuisduels in een blauw en witgekleurd tenue, terwijl het in uitduels juist speelt in een zwart en blauwgekleurd tenue. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Stadio Comunale. Het voetbalstadion biedt plaats aan rond de 4100 toeschouwers.

Oprichting van Virtus Entella

In 1914 werd de club ‘Foot-Ball Club Entella’ opgericht. In 2001 ging de voetbalclub failliet, maar exact een jaar later ging de club verder als ‘Unione Sportiva Valle Sturla Entella’. Acht jaar later werd de huidige naam ‘Virtus Entella’ aangenomen. De Italiaanse voetbalclub promoveerde in 2013/2014 naar de Serie B, aangezien Virtus Entella de titel won in de Lega Pro (Girona A). Na vier seizoenen in de Serie B degradeerde de club als nummer 19 uit het tweede niveau. In 2019 werd de titel gewonnen in de Serie C en keerde Virtus Entella weer terug in de Serie B.

Ivan Pelizzoli bij Virtus Entella

Een van de bekendste oud-spelers van Virtus Entella is de Italiaan Ivan Pelizzoli. De doelman speelde van 2014 tot 2015 voor de club en sloot zijn carrière dan ook af bij Virtus Entella. De doelman speelde in het verleden ook voor Atalanta Bergamo, Triestina, AS Roma, Reggina Calcio, Lokomotiv Moskou, AlbinoLeffe, Cagliari, Padova en Pescare. Pelizzoli speelde ook twee interlands voor het Italiaanse voetbalelftal.