Club

Cagliari Calcio

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Cagliari

De Italiaanse club Cagliari Calcio komt uit in de Serie A en de Coppa Italia. Bekijk op deze pagina de laatste uitslagen en het programma van Cagliari Calcio.

Programma Cagliari Calcio

Check hier alle wedstrijden van Cagliari Calcio die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Cagliari Calcio in de Serie A. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Cagliari Calcio

Elke wedstrijduitslag van Cagliari Calcio zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Cagliari Calcio selectie

Socials
@cagliaricalcio
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Cagliari

Cagliari is een voetbalclub gelegen op het eiland Sardinië. De club is opgericht in 1920 en speelt haar wedstrijden in het Stadio Sant Elia. Dit stadion werd in 1970 gebouwd en meerdere keren grondig gerenoveerd. Er kunnen zo’n 16.000 supporters in het stadion plaatsnemen. Cagliari Calcio komt dit seizoen uit in de Serie A, het hoogste niveau in Italië. Het grootste deel van de geschiedenis van Cagliari speelt zich af op de lagere profniveaus van het Italiaanse clubvoetbal. In de afgelopen jaren is Cagliari Calcio steeds vaker in de Serie A te vinden.

Historie

Op 30 mei 1920 zag Cagliari Calcio S.p.A., zoals de club voluit heet, het levenslicht. In de eerste jaren van haar bestaan bivakkeerde Cagliari in de lagere divisies. In 1952 werd de club wel de eerste officiële kampioen van de Serie C, het derde niveau in de Italiaanse voetbalpiramide. Voor die tijd werd er nooit een kampioen aangewezen in deze competitie. Na de jaren vijftig – die vooral in de Serie B werden doorgebracht – promoveerde Cagliari in 1964 voor het eerst naar de Serie A. Vanaf deze promotie brak de beste tijd uit de historie van de club aan. In 1969 deed Cagliari namelijk voor het eerst serieus mee om de titel in de Serie A.

Fiorentina won dat jaar de titel, maar in het jaar daarop was het wel raak voor Cagliari. In 1970 won Cagliari Calcio de landstitel met slechts elf tegendoelpunten in het gehele seizoen. Dit lage aantal tegengoals is tot op de dag vandaag een record voor alle grote Europese competities. Na de titel ging het bergafwaarts, Cagliari degradeerde in 1976 weer naar de Serie B. Na een promotie volgde in 1983 opnieuw degradatie en in 1987 nog een degradatie naar de Serie C. In 1990 keerde Cagliari alweer terug in de Serie A. Er volgden in de jaren daarna nog drie degradaties naar de Serie B. De ploeg wist toch ook iedere keer weer snel terug te keren op het hoogste niveau.

Promotie naar de Serie A in 2016

In het seizoen 2015/2016 speelde Cagliari Calcio na 11 seizoenen in de Serie A weer op het tweede niveau in Italië. Het werd al vroeg in het seizoen duidelijk dat de club titelkandidaat nummer één was. Cagliari Calcio eindigde uiteindelijk ook de 1e plaats met 83 punten uit 42 wedstrijden. De voorsprong op FC Crotone bedroeg één punt, maar ook die club verzekerde zich al vroeg in het voetbalseizoen van promotie naar de Serie A. Cagliari Calcio kwam in het seizoen 2015/2016 maar liefst 78 keer tot scoren, het meeste van alle clubs in de Serie B.

Cagliari Calcio in het seizoen 2019/2020

Cagliari Calcio eindigde in het seizoen 2016/2017 op de 12e plaats in de Serie A. Een seizoen later moest de ploeg wel vechten tegen degradatie en eindigde de club op de 16e plaats. In het seizoen 2019/2020 leek Cagliari Calcio wederom één van de degradatiekandidaten. De Italiaanse club eindigde met 41 punten op een veilige 15e plaats, drie punten meer dan het gedegradeerde Empoli FC. De Braziliaanse aanvaller Joao Pedro werd clubtopscorer met 18 doelpunten.

Fans en clubiconen

Als eilandclub heeft Cagliari een relatief kleine, maar fanatieke supportersgroep. De twee meest bekende supportersgroepen zijn de Sconvolts en I Furiosi, oftewel de woedenden. Zij staan bekend als uiterst fanatiek en reizen, ondanks de afstanden, in aanzienlijke aantallen mee bij uitwedstrijden. Voor de fans is het duel met AC Milan de belangrijkste van het seizoen. Dit heeft met name te maken met een voorval aan het begin van deze eeuw, toen fanatieke fans van Milan een vlag van Cagliari uit het supportershome van de club stalen.

Voor de fans van Cagliari is Luigi Riva de grootste clubicoon. Rugnummer 11, het nummer waar Riva altijd mee speelde, wordt als eerbetoon ook niet meer gedragen door spelers van Cagliari. Riva speelde van 1963 tot 1976 maar liefst 315 competitiewedstrijden voor de club. In deze wedstrijden trof hij maar liefst 164 keer het doel. Hij had met zijn doelpunten ook een groot aandeel in de landstitel van 1970.

Een andere belangrijke speler in de historie van Cagliari is Daniele Conti. Hij speelde tussen 1999 en 2015 liefst 463 competitiewedstrijden voor de club