competitie background image competitie background image
Competitie

Serie B

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Serie B programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de Serie B zie je hieronder. Met dit overzicht kun je snel zien wanneer jouw favoriete club speelt of wanneer de topwedstrijden zijn. De speelronde die hier wordt weergegeven, is altijd de eerstvolgende in de Serie B. Zo ben je voor het weekend altijd goed voorbereid. Je kunt ook naar wedstrijden later in het seizoen kijken.

Serie B stand

In de tussenstand van de Serie B zie je meteen welke club op weg is naar de top of vecht tegen degradatie. In het overzicht hieronder zie je direct het aantal gespeelde wedstrijden en het aantal behaalde punten van ieder team. Daarnaast kun je ook nog eens schakelen tussen thuis en uit statistieken in de Serie B en HF/FT (halftime/fulltime). Kortom, wij bieden je de volledige tussenstanden én meer!

Serie B uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Serie B? Zie hier per speelronde alle uitslagen terug van de wedstrijden. Ben je benieuwd naar de statistieken van een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Daar zie je meer dan alleen de uitslag van een wedstrijd in de Serie B.

De bookmakers keurmerken

Over de tweede Italiaanse competitie

In Italië wordt de Serie B voetbalcompetitie gespeeld als het op één na hoogste niveau in het land. Jaarlijks zijn er drie teams die promoveren naar de Serie A, het hoogst haalbare in het Italiaanse voetbal. De competitie wordt georganiseerd door de Italiaanse bond die bekend staat als Lega Nazionale Professionisti B.

Terugzet schandaal Juventus

In 2006 speelde Juventus voor het eerst en waarschijnlijk het laatst in de Serie B. Na twee kampioenschappen op rij in 2005 en 2006 kwam een groot omkoopschandaal naar buiten. Juventus voorzitter Luciano Moggi scheen het meesterbrein hierachter te zijn. De affaire staat vandaag te dag bekend als Calciopoli. Naast dat Juventus werd teruggezet naar de Serie B, moest het ook de afgelopen twee titels inleveren.

Fair play prijs

Sinds het seizoen in 2015 is er een fair play prijs in de Serie B geïntroduceerd. Na de wedstrijd ontvangt één speler of coach de prijs op basis van eerlijk en respectvol voetbal. Deze prijs wordt ‘de groene kaart’ genoemd. Aan het eind van het seizoen krijgt de speler/coach met meeste groene kaarten een beloning.

Salarisplafond

Er geldt sinds 2013 een salarisplafond voor de spelers die uitkomen in de Serie B. Het maximum dat spelers mogen verdienen is €300.000 op jaarbasis, waarbij de helft is gereserveerd voor bonussen. Reden voor invoering van deze maatregel is om Italiaanse clubs financieel gezonder te houden. Clubs die de afspraken niet hanteren, zullen gekort worden op gezamenlijke inkomsten. Denk hierbij aan inkomsten zoals uit televisierechten.

Geschiedenis

Sinds 1929 wordt de competitie in Italië al gespeeld. In het verleden heeft de competitie bestaan uit tussen de 18 en 24 teams. Het is nog niet voorgekomen dat twee jaar achter elkaar hetzelfde aantal teams in de Serie B speelt. Wat opvallend is in het programma, is dat het eerste en tweede deel van de competitie in dezelfde volgorde wordt afgewerkt. Uiteraard zijn de wedstrijden dan thuis of juist uit.

De twee hoogst geklasseerde teams aan het einde van het seizoen promoveren direct naar de Serie A. De drie clubs die als laagst geëindigd zijn, degraderen rechtstreeks naar de Serie C. Tijdens het seizoen nemen clubs uit de Serie B ook deel aan de Coppa Italia, het bekertoernooi.