actueel background image

Veronica Inside

Veronica Inside is een talkshow waarin gesproken wordt over alle voetbal ontwikkelingen. Voorheen stond het programma bekend als Voetbal Inside op RTL7. Echter ging het bekende trio, Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp, in de zomer van 2018 naar Talpa van John de Mol jr. Er is een contract getekend voor vier jaar en de nieuwe naam luid sindsdien Veronica Inside. Het oorspronkelijke programma bestaat als sinds 2008.

Stopt het programma?

Even leek het in de zomer van 2020 dat Veronica Inside zou stoppen. Althans, de drie gastheren zouden niet meer met elkaar door willen. Inmiddels is bekend dat VI na de zomer gewoon weer verder gaat. John de Mol heeft de drie mannen laten weten dat stoppen niet zomaar een optie is, en hen gewezen op het contract.

Racisme

In een uitzending eind juni maakte Johan Derksen een -racistische- grap over bekend Nederlander Akwasi. Deze grap heeft veel teweeg gebracht in televisieland. Derksen kreeg in de dagen erna de volle laag over zich heen. Het was echter pas de uitzending daarna die het vuur deed oplaaien tussen de drie mannen.

De laatste uitzending voor de zomer stond in het teken van het racismedebat. Wilfred Genee wist van de komst van advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Johan Derksen wist dat daarentegen niet. Harlequin probeerde de dialoog aan te gaan en de intentie van de grap van Derksen te achterhalen. Presentator Genee ging op dat moment lichtelijk in de aanval op Derksen door hem te wijzen op bepaalde uitspraken. Vervolgens uitte Boussatta ook zijn mening richting de man onder vuur.

Alles bij elkaar maakte dat Derksen zich in de steek gelaten voelde door Genee en zich aangevallen voelde in het programma. Er is een tijdelijke radiostilte geweest van de drie heren, er zou niet worden gesproken met elkaar. Pas in juli toen ze om de tafel zaten met John de Mol werd de knoop doorgehakt: het programma gaat na de zomer gewoon door.

Veronica Inside gemist of terugkijken?

Elke maandag en vrijdag wordt VI uitgezonden om 20.30 uur op Veronica. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je Veronica Inside hebt gemist, maar gelukkig kun je het programma ook terugkijken wanneer het jou uitkomt. Veel afleveringen staan op de officiële site, maar wie een smart tv heeft kan natuurlijk ook het programma hebben opgenomen.

Sinds het seizoen 2018/19 worden ook de woensdagavond Champions League wedstrijden voor- en na beschouwen door Derksen, Van der Gijp en Genee.

De mannen

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zitten al jarenlang samen aan tafel. Vaste gasten zijn Hans Kraay, Jan Boskamp, Valentijn Driessen en Wim Kieft. Alles omtrent voetbal wordt besproken en daarbij wordt ruimschoots gebruik gemaakt van voetbalhumor en satire. Uitspraken hebben vaak al geleid tot grote discussies onder vooral de niet-kijkers.

In de zomer van 2019 uitte Derksen zich nog over de kwaliteit van het vrouwenvoetbal in de zin van ‘dit is toch niet om aan te gluren.’ Hoewel hier instemmende reacties op geweest zijn, kon het niet overal gewaardeerd worden. De Oranje Leeuwinnen stonden op hun tweede WK in de finale wat voor fans, KNVB en spelers een zeer knappe prestatie werd gevonden.

Een ander onderwerp waar door de mannen negatief over gesproken wordt, zijn homo’s. De heren vinden voetbal geen sport voor homo’s en er worden dan soms ook grove grappen gemaakt de bij het publiek niet altijd goed vallen.

Johan Derksen

De man met de snor en degene die allerminst een blad voor zijn mond neemt, is Johan Derksen. Van 1977 tot 2015 werkte Derksen voor het weekblad Voetbal International, dertien jaar zelfs als hoofdredacteur. Hij miste nooit een uitzending van VI tot aan april 2019. Door een ongelukkig val van de trap brak hij meerdere botten en liep hij een hersenschudding op. Enkele afleveringen moest hij vanuit huis toekijken.

Er is zelfs een heuse Johan Derksen fanclub opgericht, al rond de eeuwwisseling. Je vindt op de fanclub site over zijn geschiedenis, actuele uitspraken en foto’s uit de den oude doosch. Zeker wel even een kijkje waard.

René van der Gijp

Derksen en Van der Gijp kenden elkaar al lang voordat Voetbal Inside van start ging. Hij begon samen met de andere twee mannen in 2008 aan de nieuwe talkshow, maar verliet in 2011 voor een half jaar de tafel. Hij zou last hebben gehad van een burn-out.

René van der Gijp was ook actief voor het weekblad Voetbal International, maar als columnist. Later, in de zomer van 2012, kwam zijn boek uit waarin zijn carrière uitgebreid aan bod kwam. Het boek won diverse prijzen en er zijn meer dan 350.000 exemplaren verkocht.

Wilfred Genee

De gastheer aan tafel bij Veronica Inside is Wilfred Genee. Hij leidt het programma en biedt de tafelheren de mogelijkheid om op stellingen te reageren. Genee werkte vóór Veronica Inside ook al als presentator bij verschillende sportprogramma’s. Sinds enkele jaren presenteert hij ook Veronica Inside op de radio.

Veronica Inside radio

Elke maandag tot en met donderdag kun je van 16.00 tot 18.00 uur luisteren naar het Veronica Inside middagprogramma op de radio. Uiteraard is het logisch dat dit op radio Veronica plaatsvindt. Wilfred Genee presenteert het programma en krijgt ondersteuning van Rick Romijn, Biels van Baarlen en Celine Huijsmans. De onderwerpen zijn gelijkwaardig aan de tv talkshow; voetbal en recente ontwikkelingen.

Televizier ring

Voetbal Inside won in 2011 de Gouden Televizier-Ring, een prestigieuze publieksprijs. Later, in 2017, won Wilfred Genee de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator.

Doordekken

Na lange tijde van afwezigheid, is Doordekken weer terug sinds april 2019. Deze rubriek is onderdeel van de talkshow Veronica Inside. Hierin wordt het actuele voetbalnieuws besproken vanaf de meest inspirerende locaties. Derksen en Genee zijn de twee presentatoren van Doordekken en zij beperken zich niet alleen tot nieuws, maar hebben het ook over ordinaire randzaken.