actueel background image

Veronica Inside

Veronica Inside is een talkshow waarin gesproken wordt over alle voetbal ontwikkelingen. Voorheen stond het programma bekend als Voetbal Inside op RTL7. Echter ging het bekende trio, Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp, in de zomer van 2018 naar Talpa van John de Mol jr. Er is een contract getekend voor vier jaar en de nieuwe naam luid sindsdien Veronica Inside. Het oorspronkelijke programma bestaat als sinds 2008.

Als je Veronica Inside een keer wilt bijwonen, moet je er wel snel bij zijn. Aanmelden kan op de website van de talkshow.

Veronica Inside gemist of terugkijken?

Elke maandag en vrijdag wordt VI uitgezonden om 20.30 op Veronica. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je Voernica Inside hebt gemist, maar gelukkig kun je het programma ook terugkijken wanneer het jou uitkomt. Veel afleveringen staan op de officiële site, maar wie een smart tv heeft kan natuurlijk ook het programma hebben opgenomen.

Sinds het seizoen 2018/19 worden ook de woensdagavond Champions League wedstrijden voor- en na beschouwen door Derksen, Van der Gijp en Genee.

De mannen

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zitten al jarenlang samen aan tafel. Vaste gasten zijn Hans Kraay, Jan Boskamp, Valentijn Driessen en Wim Kieft. Alles omtrent voetbal wordt besproken en daarbij wordt ruimschoots gebruik gemaakt van voetbalhumor en satire. Uitspraken hebben vaak al geleid tot grote discussies onder vooral de niet-kijkers.

In de zomer van 2019 uitte Derksen zich nog over de kwaliteit van het vrouwenvoetbal in de zin van ‘dit is toch niet om aan te gluren.’ Hoewel hier instemmende reacties op geweest zijn, kon het niet overal gewaardeerd worden. De Oranje Leeuwinnen stonden op hun tweede WK in de finale wat voor fans, KNVB en spelers een zeer knappe prestatie werd gevonden.

Een ander onderwerp waar door de mannen negatief over gesproken wordt, zijn homo’s. De heren vinden voetbal geen sport voor homo’s en er worden dan soms ook grove grappen gemaakt de bij het publiek niet altijd goed vallen.

Johan Derksen

De man met de snor en degene die allerminst een blad voor zijn mond neemt, is Johan Derksen. Van 1977 tot 2015 werkte Derksen voor het weekblad Voetbal International, dertien jaar zelfs als hoofdredacteur. Hij miste nooit een uitzending van VI tot aan april 2019. Door een ongelukkig val van de trap brak hij meerdere botten en liep hij een hersenschudding op. Enkele afleveringen moest hij vanuit huis toekijken.

Er is zelfs een heuse Johan Derksen fanclub opgericht, al rond de eeuwwisseling. Je vindt op de fanclub site over zijn geschiedenis, actuele uitspraken en foto’s uit de den oude doosch. Zeker wel even een kijkje waard.

René van der Gijp

Derksen en Van der Gijp kenden elkaar al lang voordat Voetbal Inside van start ging. Hij begon samen met de andere twee mannen in 2008 aan de nieuwe talkshow, maar verliet in 2011 voor een half jaar de tafel. Hij zou last hebben gehad van een burn-out.

René van der Gijp was ook actief voor het weekblad Voetbal International, maar als columnist. Later, in de zomer van 2012, kwam zijn boek uit waarin zijn carrière uitgebreid aan bod kwam. Het boek won diverse prijzen en er zijn meer dan 350.000 exemplaren verkocht.

Doordekken

Na lange tijde van afwezigheid, is Doordekken weer terug sinds april 2019. Deze rubriek is onderdeel van de talkshow Veronica Inside. Hierin wordt het actuele voetbalnieuws besproken vanaf de meest inspirerende locaties. Derksen en Genee zijn de twee presentatoren van Doordekken en zij beperken zich niet alleen tot nieuws, maar hebben het ook over ordinaire randzaken.

Veronica Inside radio

Elke maandag tot en met donderdag kun je van 16.00 tot 18.00 luisteren naar het Veronica Inside middagprogramma op de radio. Uiteraard is het logisch dat dit op radio Veronica plaatsvindt. Wilfred Genee presenteert ook hier het programma en krijgt ondersteuning van Rick Romijn, Biels van Baarlen en Celine Huijsmans. De onderwerpen zijn gelijkwaardig aan de tv talkshow; voetbal en recente ontwikkelingen.

Televizier ring

Voetbal Inside won in 2011 de Gouden Televizier-Ring, een prestigieuze publieksprijs. Later, in 2017, won Wilfred Genee de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator.