Club

Vålerenga Vrouwen

Land:
Noorwegen
Locatie:
Oslo
Stadion:
Intility Arena

Programma Vålerenga Vrouwen

Bekijk hier de duels van Vålerenga Vrouwen welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Vålerenga Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Vålerenga Vrouwen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Vålerenga Vrouwen in de Topserrien. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Vålerenga Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Vålerenga Vrouwen

Vålerenga Vrouwen selectie

De vrouwenvoetbalclub Vålerenga Fotball Damer speelt haar wedstrijden in de Toppserien. De club komt uit op het hoogste voetbalniveau in Noorwegen. De huidige aanvoerster van het Nederlands elftal Sherida Spitse staat onder contract bij de Noorse topclub. Alle thuisduels van Vålerenga Fotball Damer worden gespeeld in de Intility Arena in Oslo.

Promotie naar de Toppserien

Vålerenga Fotball Damer wist in 2011 promotie naar de Toppserien af te dwingen via de First Division. Het was slechts voor de derde keer in de Noorse geschiedenis dat een club zowel een vrouwenploeg als een mannenploeg op het hoogste niveau liet uitkomen. Het was ook voor de eerste keer dat een vrouwenploeg op eigen benen wist te promoveren naar de Toppserien.

Intility Arena in Oslo

De Intility Arena is de thuishaven van de damesvoetbalclub Vålerenga Fotball Damer. Daarnaast speelt ook het eerste mannenelftal van de Noorse voetbalclub zijn wedstrijden in het stadion. De Intility Arena in Oslo beschikt over een capaciteit van 16.555 toeschouwers. Het stadion is nog relatief nieuw en werd geopend in september 2017.

Sherida Spitse bij Vålerenga Fotball Damer

De voetbalster Sherida Spitse staat momenteel onder contract bij Vålerenga Fotball Damer. De middenveldster werd op 29 mei 1990 geboren in Sneek en groeide uit tot een vaste waarde in het Nederlands dameselftal. Sinds de winter van 2018 speelt Spitse in Noorwegen. Daarvoor stond zij onder contract bij sc Heerenveen, LSK Kvinner FK en FC Twente. Spitse won als aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen het EK 2017 en bereikte de finale op het WK 2019.