Club

FC Twente Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Locatie:
Hengelo

De vrouwenvoetbalclub FC Twente komt uit Enschede en speelt al sinds 2017 in de Eredivisie Vrouwen. FC Twente won zevenmaal de landstitel, twee keer de Women’s BeNe League en tweemaal de KNVB Beker. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom ‘De Tukkers’. Bekijk hier de uitslagen en het programma.

Programma FC Twente Vrouwen

Bekijk hier de duels van FC Twente Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van FC Twente Vrouwen in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin FC Twente Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag FC Twente Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van FC Twente Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

FC Twente Vrouwen selectie

Socials
@fctwentevrouwen
Posts
Volgers
Volgend

Oprichting van het vrouwenteam van FC Twente

De vrouwenvoetbalclub FC Twente komt uit de plaats Enschede en speelt haar wedstrijden in de Eredivisie voor vrouwen. Het team werd opgericht in 2007 en behoorde dan ook tot de eerste zes professionele vrouwenteams van Nederland. FC Twente (vrouwen) won tweemaal de KNVB Beker en wist maar liefst zeven keer de landstitel te veroveren.

In 2004 werd Joop Munsterman aangesteld als voorzitter dan de club uit Enschede. Er waren op dat moment al plannen om vrouwenvoetbal te lanceren binnen de club. In 2006 kwam de vrouwentak er ook daadwerkelijk en ging het eerste vrouwenelftal in de amateurcompetitie spelen. In 2007 behoorde het FC Twente vrouwenteam tot de zes deelnemende clubs in de nieuwe Eredivisie Vrouwen. Opvallend genoeg was de club op dat moment de enige Eredivisieclub met een eigen jeugdopleiding.

Debuutseizoen van FC Twente in de Eredivisie

Het vrouwenteam van FC Twente trok voorafgaand aan het eerste Eredivisie-seizoen een groot aantal spelers aan. Diverse voetbalsters kwamen over van Be Quick ’28, maar ook enkele speelsters uit de Duitse en de Belgische competities. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld voor maar liefst 5000 toeschouwers. FC Twente eindigde op de 5e plaats, ondanks het feit dat de club enige tijd op de 1e plaats was terug te vinden. FC Twente won wel het bekertoernooi door in de finale af te rekenen met FC Utrecht.

Prijzenkast

De vrouwen van FC Twente beschikken over een volle prijzenkast. De club won tweemaal de Women’s BeNe League (2013, 2014), vijf keer de Eredivisie (2011, 2013, 2014, 2015 en 2016) en tweemaal de KNVB Beker (2008, 2015). In 2011 werd de wedstrijd om de BeNe SuperCup verloren.

FC Twente in de Champions League

In oktober 2015 wist het vrouwenelftal van FC Twente geschiedenis te schrijven door de laatste zestien van de Champions League te bereiken. In november 2015 speelde de club in de 8e finales een thuisduel tegen het grote FC Barcelona, er waren bij dat duel meer dan 14.000 toeschouwers aanwezig. FC Twente wist al zes keer de ticket te bemachtigen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.