Club

Ter Leede

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Sassenheim

Programma Ter Leede

Check hier alle wedstrijden van Ter Leede die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Ter Leede in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Ter Leede

Iedere wedstrijduitslag van Ter Leede vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Ter Leede selectie

Over VV Ter Leede

De voetbalclub Ter Leede werd opgericht in april 1930 en komt uit het Zuid-Hollandse Sassenheim. De club beschikt zowel over een mannenafdeling als een vrouwenafdeling. Het eerste mannenelftal speelt zijn wedstrijden in de Derde Divisie, terwijl het eerste vrouwenelftal uitkomt in de Topklasse.

In 2004 won Ter Leede de Super Cup voor amateurclubs, waarmee de club veel bekendheid wist af te dwingen. De vrouwenafdeling van de voetbalvereniging staat te boek als één van de beste in Nederland. In 2001 kwamen de vrouwen van Ter Leede uit in de UEFA Women’s Cup. Het was voor de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlandse vrouwenploeg uitkwam op een Europees voetbaltoernooi.

Prijzenkast van Ter Leede

Het eerste mannenelftal van Ter Leede boekte in 1957 en 1959 zijn grootste successen. In beide seizoenen won de voetbalvereniging het landskampioenschap bij de zaterdagamateurs. In 2013 en 2019 won de club het kampioenschap in de Hoofdklasse. Een van de beste seizoenen in de clubgeschiedenis was dat van 2003/2004. In 2004 won Ter Leede de KNVB Beker voor amateurclubs, de Districtsbeker West II en de Super Cup voor amateurs.

Vrouwenafdeling van Ter Leede

De vrouwenafdeling van Ter Leede is één van de meest succesvolste in Nederland. In 2001, 2003, 2004 en 2007 pakte de vrouwen de landstitel. In 1992, 2001 en 2007 werd de KNVB Beker voor vrouwen gewonnen. In 2004 en 2007 zegevierde Ter Leede ook in de Supercup. In 2009 en 2010 werd de Hoofdklasse gewonnen. In 2013 en 2017 waren de vrouwen ook het beste in de Topklasse.

Een van de bekendste oud-speelsters is Daphne Helena Koster. De verdedigster speelde tussen 2000 en 2007 bij Ter Leede en won daar viermaal de landstitel. In 2007 maakte Koster de overstap naar AZ. Na drie seizoenen in Alkmaar koos de aanvoerder van Oranje voor een avontuur bij Sky Blue FC in Amerika. Daarna speelde Koster nog één seizoen voor Telstar en vijf seizoenen voor AFC Ajax.

Ex-speler Serge van den Ban

Doelman Serge van den Ban speelde tussen 2010 en 2013 voor de amateurclub Ter Leede. De oud-speler begon zijn carrière bij DCO, maar werd al snel opgepikt door AFC Ajax. Daarna kwam de doelman uit voor HFC Haarlem, FC Dordrecht, MVV en Telstar. Toch maakte Van den Ban later pas naam als keeperstrainer. Als trainer was de oud-speler van Ter Leede werkzaam bij Ajax, FC Utrecht en Oranje onder de 15. In 2015 maakte Van den Ban de overstap naar Arsenal.

Oud-speler Gertjan Tamerus

Gertjan Tamerus werd op 11 oktober 1980 geboren in Haarlem. Het was dan ook geen verrassing dat het talent bij HFC Haarlem zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. De aanvallende middenvelder speelde ook voor Heracles Almelo, NAC Breda, AO Trikala, SVZW en de Koninklijke HFC. In 2012 was Tamerus enige tijd actief bij Ter Leede. Tegenwoordig is Tamerus de assistent-trainer bij Telstar.