Club

Standard Liège vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Liège-Sclessin (Luik)

Programma Standard Liège vrouwen

Bekijk hier de duels van Standard Liège Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Standard Liège Vrouwen in de Belgische Super League. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Standard Liège Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Standard Liège vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Standard Liège Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standard Liège vrouwen selectie

Over Standard Luik (vrouwen)

De vrouwenvoetbalclub Standard Luik komt uit de gelijknamige Belgische stad. Het eerste vrouwenteam van de club werd al in 1971 opgericht, maar pas sinds het seizoen 2012/2013 komt de voetbalclub uit onder de huidige naam. Standard Luik (vrouwen) is de meest succesvolle ploeg van België. De club won namelijk al 20 keer het landskampioenschap, één keer de BeNe League, acht keer het bekertoernooi en zevenmaal de Belgische Supercup.

Voorloper Saint-Nicolas FC Liège

De voorloper van Standard Luik (vrouwen) is Saint-Nicolas FC Liège. De vrouwenclub bestaat al sinds 1971 en ontving het stamnummer 667. In het allereerste seizoen greep de club net naast de landstitel en eindigde het op de tweede plek. In het seizoen 1973/1974 was het wel raak en werd Saint-Nicolas FC Liège voor de eerste keer in haar bestaan landskampioen van België.

Standard Fémina de Liège

Direct na het eerste kampioenschap besloot de club zich aan te sluiten bij de Belgische Voetbalbond. De naam van de club werd ook aangepast in Standard Fémina de Liège. De vrouwenclub ontving het stamnummer 8200. Twee jaar later vierde de damesclub haar eerste landstitel onder de nieuwe naam, daarnaast won Standard Fémina de Liège ook het nationale bekertoernooi. In 1977 en 1978 won Standard Fémina de Liège wederom de landstitel, maar het greep steeds naast de beker. In 1982 werd er een nieuw landskampioen aan de erelijst toegevoegd.

UEFA Champions League

Nadat Standard Fémina de Liège in het seizoen 2008/2009 voor de 13e keer in de historie landskampioen was geworden, mocht het team deelnemen aan de prestigieuze UEFA Champions League. De loting verliep niet geweldig voor de Belgische ploeg, aangezien de club werd gekoppeld aan het sterke Montpellier HSC. Na een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis ging de ploeg met 3-1 onderuit in Frankrijk. Hierdoor bleef het Europese avontuur beperkt tot twee wedstrijden.