Club

Sporting Charleroi

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Charleroi

Sporting Charleroi is een Belgisch team dat uitkomt in de Jupiler Pro League. Het team speelt zijn thuisduels in het Stade du Pays de Charleroi. Daarnaast komt de club ook uit in de Croky Cup. Bekijk de recente uitslagen, het speelprogramma en handige statistieken.

Programma Sporting Charleroi

Check hier alle wedstrijden van Sporting Charleroi die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Sporting Charleroi

Alle uitslagen van Sporting Charleroi vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Sporting Charleroi selectie

Socials
@rcsc.officiel
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Sporting Charleroi

De Belgische club Royal Charleroi Sporting Club komt uit de gelijknamige stad. Sinds 2012 komt de voetbalclub uit op het hoogste niveau in België, de Jupiler Pro League. Tussen 1985 en 2011 speelde Charleroi maar liefst 26 seizoenen op rij in de Eerste Klasse. Sporting Charleroi speelt zijn thuisduels in een zwart-wit gestreept tenue. Toepasselijk is dan ook de officiële bijnaam van de club: ‘De Zebra’s’.

Stade du Pays de Charleroi

Sporting Charleroi speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade du Pays de Charleroi. Tot de zomer van 1999 heette het stadion nog ‘Stade de Mambourg’. Vlak voor het EK 2000 onderging het stadion nog vele vernieuwingen. Tijdens het EK konden 30.000 bezoekers het stadion betreden, dit aantal is daarna teruggebracht naar ruim 26.000 toeschouwers.

Sporting Charleroi stemt voor nieuwe opzet Eerste Klasse

Sporting Charleroi startte dramatisch aan het seizoen 2010/2011 en moest zich tevreden stellen met een positie onderaan de ranglijst. Trainer Jacky Mathijssen moest om die reden vertrekken bij de club, maar ook zijn opvolger kon de ploeg niet op de rit krijgen. Ook de nieuwe trainer Mogi Bayat moest zijn spullen pakken. Een paar maanden later werd er gestemd over de opzet van het volgende seizoen, een meerderheid bleek voor de terugkeer van achttien clubs op het hoogste niveau.

Aangezien er nog met twaalf clubs in de Eerste Klasse werd gespeeld, bleek de laatste plaats nog geen directe degradatie voor Sporting Charleroi. Er werden twee duels gespeeld in de play-downs, oftewel nacompetitie promotie/degradatie. Sporting Charleroi verloor van KAS Eupen en degradeerde alsnog naar de Tweede Klasse. Een seizoen later wist de club onder de leiding van trainer Dennis van Wijk weer te promoveren naar de Eerste Klasse.

Wederopstanding van Sporting Charleroi

In het seizoen 2012/2013 speelde Sporting Charleroi zich al vroeg in het seizoen veilig. Begin februari werd er met 1-0 gewonnen van Lierse SK, waardoor de ploeg zich verzekerde van een nieuw seizoen op het hoogste niveau in België. In dat seizoen draaide de ploeg goed mee in de middenmoot en leek het zijn draai weer gevonden te hebben.

In het voetbalseizoen 2014/2015 presteerde Sporting Charleroi nog beter en werd zelfs de play-off 1 bereikt. Een vijfde plaats op de ranglijst leverde uiteindelijk een ticket op voor Europees voetbal. Echter kwam Sporting Charleroi niet verder dan de voorrondes. Een jaar later was Charleroi ook dichtbij de Europa League, maar het verloor helaas de barragewedstrijd van KRC Genk. Tegenwoordig behoort de club uit Charleroi tot de subtop van België.