Club

KAS Eupen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Eupen

KAS Eupen speelt sinds enkele jaren in de Jupiler Pro League, het hoogste voetbalniveau van België. Alle thuisduels van de club worden afgewerkt in het Kehrwegstadion. Check hier de voetbaluitslagen en het speelprogramma van KAS Eupen.

Programma KAS Eupen

Check hier alle wedstrijden van KAS Eupen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van KAS Eupen in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag KAS Eupen

Elke wedstrijduitslag van KAS Eupen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

KAS Eupen selectie

Socials
@kaseupenofficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over KAS Eupen

De Belgische club KAS Eupen kwam tot 2016 uit in de Tweede Klasse, maar is momenteel te bewonderen op het hoogste voetbalniveau in het land. Het team speelt in een zwart/wit tenue en kent om die reden dan ook de bijnaam ‘de panda’s’. In het seizoen 2010/2011 speelde de club ook al één seizoen in de Jupiler Pro League.

Stadion

KAS Eupen speelt zijn thuiswedstrijden in het Kehrwegstadion, dat plaats biedt aan ruim 8.300 bezoekers. Het stadion beschikt over vier verschillende tribunes en een kantine. In de loges is ook een restaurant te vinden. In 2010 werd besloten om het stadion te herbouwen, dit had alles te maken met eisen waaraan een club in de Jupiler Pro League moest voldoen. Het eerste duel in het vernieuwde voetbalstadion werd door KAS Eupen met 6-0 gewonnen tegen Sint-Truidense VV.

Opmars van KAS Eupen

In seizoen 2013/2014 leek KAS Eupen op weg naar promotie naar de hoogste klasse. Jammer genoeg werd er in de allerlaatste speelronde verloren van KVC Westerlo. In het seizoen 2015/2016 slaagde de club er wel in om promotie af te dwingen, dit gebeurde dankzij een tweede plaats in de Tweede Klasse. Kampioen White Star Brussel kreeg geen licentie meer voor het betaald voetbal, dus nummer twee mocht promoveren. In dit geval dus KAS Eupen.

Meteen in het volgende seizoen wist KAS Eupen vriend en vijand te verbazen door de halve finale van de beker te bereiken. En ook in de competitie wist de ploeg zich te handhaven dankzij een vijftiende plaats, de voorsprong op KV Mechelen bedroeg drie punten. Sindsdien is de ploeg ook niet meer naar de Tweede Klasse gedegradeerd.

KAS Eupen verkocht aan Foundation uit Qatar

In 2012 werd bekend gemaakt dat de Aspire Zone Foundation de club had overgenomen. Dit bedrijf had als doel om spelers uit de eigen academy te stallen bij de Belgische club. Daarnaast werd de voltallige staf vervangen door verschillende Spanjaarden.