Club

SPAL

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Ferrara

De club SPAL 2013 komt uit de Italiaanse stad Ferrara en speelt in de Serie A. De volledige naam van de voetbalclub is ‘Societá Polisportiva Ars et Labor’. SPAL 2013 werkt zijn thuisduels af in het Stadio Paolo Mazza. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de handige statistieken.

Programma SPAL

Check hier alle wedstrijden van SPAL die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SPAL in de Serie A. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag SPAL

Elke wedstrijduitslag van Spal vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

SPAL selectie

Socials
@spalferrara
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SPAL

SPAL 2013 is een Italiaanse voetbalclub uit de stad Ferrara in noord-Italië. Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat de historie van deze voetbalclub terug tot het jaar 1907. De bijnaam van de club is de ‘blauw-witten’, hetgeen dat aan de kleuren van de gestreepte shirts van SPAL te danken is. In 2017 promoveerde de ploeg naar de Serie A, waar het ook in 2020/21 actief in is. SPAL 2013 speelt haar thuiswedstrijden in het Stadio Paolo Mazza. In dit stadion kunnen ongeveer 13.000 toeschouwers een wedstrijd bijwonen.

Geschiedenis

In het jaar 1907 werd de voorloper van de club opgericht onder de naam Circolo Ars et Labor. De club kreeg al in 1913 een nieuwe naam: Societá Polisportiva Ars et Labor, oftewel SPAL. Deze club speelde op de hoogste afdeling van het Italiaanse voetbal tussen 1920 en 1925, maar degradeerde vervolgens naar lagere niveaus. De club keerde in het jaar 1951 terug naar de Serie A, waar het enige jaren bivakkeerde. In het jaar 1960 eindigde SPAL op een vijfde plaats in de Serie A en in 1962 haalde het zelfs de bekerfinale.

Aan deze redelijk succesvolle jaren kon echter geen vervolg worden gegeven. In 1968 volgde er wederom een degradatie. In de jaren na deze degradatie speelde SPAL vooral onderin de Serie B en bovenin de Serie C.

Naamswijziging en doorstart

In 1993 degradeerde de club voor een lange periode uit de Serie B. Pas na de heroprichting in 2005 als SPAL 1907 leek de club de weg omhoog weer in te kunnen slaan. Er volgde echter nog een doorstart in 2012 als Societá Sportiva Dilettantistica Real SPAL. Na deze doorstart vond de club zichzelf terug in de Serie D, het vierde niveau. Een fusie met AC Giacomense bracht in 2013 de naamswijziging naar SPAL 2013 teweeg. Onder deze naam bleek de club snel redelijk succesvol. In het jaar 2016 werd de Serie B bereikt en in 2017 ook de Serie A. Dit was voor SPAL maar liefst 49 jaar na het laatste seizoen in de Serie A in 1969.

Supporters en rivaliteit

Vanwege de vele doorstarts en fusie met Giacomense heeft SPAL het tot op heden moeilijk om een vaste supporterskern op te bouwen. Met recente successen is echter een redelijk goede fusie tussen de supporters van beide voormalige clubs opgetreden. Van oudsher is er een rivaliteit met Rovigo Clacio, een streekgenoot. De club komt echter uit in een regionale competitie, waardoor de laatste derby ver in de geschiedenis ligt en de rivaliteit grotendeels bekoeld is.

Wel is er enige rivaliteit met andere streekgenoten, waaronder Sassuolo en Bologna.