Club

Sassuolo

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Sassuolo

De Italiaanse voetbalclub US Sassuolo Calcio werd in 1922 opgericht in de gelijknamige stad. Het team speelt in de Serie A en werkt zijn thuiswedstrijden af in het MAPEI Stadium. Ontdek hier de laatste uitslagen van Sassuolo, maar bekijk ook het programma en diverse clubstatistieken.

Programma Sassuolo

Check hier alle wedstrijden van Sassuolo die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sassuolo in de Serie A. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Sassuolo

Elke wedstrijduitslag van Sassuolo zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Sassuolo selectie

Socials
@sassuolocalcio
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Sassuolo

Sassuolo Calcio is een Italiaanse voetbalclub uit de stad Sassuolo in het noorden van Italië. De club speelt sinds 2013 in de Serie A en geldt over het algemeen als middenmoter. Het stadion van Sassuolo heet het Mapei Stadium-Cittá del Tricolore en biedt plaats aan ongeveer 20.000 supporters. Het stadion is niet gelegen in Sassuolo, maar in het nabijgelegen Reggio Emilia. Sassuolo bestaat al sinds 1920 en kwam voornamelijk uit in de Serie B en Serie C.

Historie

Op 17 juli 1920 werd de eerste voorloper van het huidige US Sassuolo opgericht. De eerste 48 jaar van haar bestaan bracht de club door in verschillende regionale amateurdivisies. In 1968 volgde de eerste promotie naar de Serie D. In de jaren daarna groeide de club, samen met andere teams uit de buurt, tot het huidige US Sassuolo Calcio. In 1984 volgde nog een promotie naar de Serie C2, het laagste professionele niveau van Italië. In het jaar 1990 degradeerde Sassuolo weer uit deze divisie naar de Serie D, om in 1998 weer te promoveren naar de Serie C2.

In 2006 promoveerde de club nogmaals naar de Serie C1 om daar serieus mee te gaan doen om de bovenste plaatsen. In 2007 stelt Sassuolo een nieuwe coach aan, Massimiliano Allegri. De club had de ambitie om te promoveren naar de Serie B. Iets wat Allegri tot ieders verbazing voor elkaar kreeg en een historische prestatie was een feit. Ook in de Serie B kon Sassuolo direct meedoen in de bovenste helft. Het eerste seizoen eindigde de club als zevende, om zich vervolgens in de jaren 2010 en 2012 te plaatsen voor de playoffs voor promotie.

Beide keren liepen deze playoffs echter op niets uit en moest Sassuolo in de Serie B blijven. In 2013 dwong Sassuolo alsnog promotie naar het hoogste niveau af door de titel wél te winnen. De jaren daarna deed Sassuolo mee in de middenmoot van de Serie A. In 2016 leidden de goede prestaties zelfs tot kwalificatie voor de Europa League.

Fans en clubiconen

Voor de aanhang van Sassuolo zijn met name de duels met andere clubs uit de provincie Modena belangrijk. Omdat Sassuolo vooral recentelijk succesvol is geweest, kent de club nog geen langlopende rivaliteiten. Eerdere derby’s waren er met onder meer Cessena en Modena FC. Sinds Sassuolo in de Serie A uitkomt, zijn duels met onder meer streekgenoten SPAL 2013 en Bologna belangrijk geworden. De promotie van Sassuolo naar de Serie A in 2013 kan niet los worden gezien van het goede seizoen van Domenico Berrardi. De linksbenige vleugelaanvaller maakte in dat seizoen namelijk elf doelpunten voor de club. Ook na de promotie bleef Berrardi de club trouw en presteerde goed in de Serie A.

Een andere belangrijke speler van Sassuolo is Francesco Magnanelli. Hij speelt sinds 2005 bij de club en is al jarenlang aanvoerder van Sassuolo. Onder leiding van Magnanelli promoveerde de club van de Serie C2 tot de Serie A.