Club

SGS Essen vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Locatie:
Essen

De Duitse vrouwenvoetbalclub SGS Essen komt uit in de Bundesliga. Het damesteam bestaat sinds 2000 en werkt haar thuiswedstrijden af in het Stadion Essen. SGS Essen kan gezien worden als een subtopper. Bekijk hier de uitslagen, de clubstatistieken en het programma van SGS Essen.

Programma SGS Essen vrouwen

Check hier alle wedstrijden van SGS Essen Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SGS Essen Vrouwen in de Duitse Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag SGS Essen vrouwen

Elke wedstrijduitslag van SGS Essen Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

SGS Essen vrouwen selectie

Alles over het dameselftal van SG Essen

De vrouwenvoetbalclub SG Essen-Schönebeck speelt al sinds 2004 op het hoogste niveau in Duitsland en degradeerde sindsdien geen enkele keer meer. De club werd opgericht in 2002 en ontstond uit een fusie tussen VfB Borbeck Grün-Weiß Schönebeck. SG Essen komt momenteel uit in de Bundesliga.

Algemene informatie

De damesclub SG Essen-Schönebeck speelt sinds het seizoen 2012/2013 in het Stadion Essen. Het stadion is ook de thuishaven van het eerste mannenelftal van Rot-Weiss Essen. De mannenclub komt uit op het vierde niveau van Duitsland. Het Stadion Essen biedt plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers. De huidige voorzitter van SG Essen-Schönebeck is de Duitser Karl-Peter Traude.

Prijzenkast van SG Essen-Schönebeck

SG Essen-Schönebeck beschikt over een bescheiden prijzenkast. In 1992 won de Duitse damesclub de titel in de Landesliga. In 1996 en 1999 werd de titel gewonnen in de Verbandsliga Niederrhein. In 2004 werd de hoofprijs gewonnen in de Regionalliga West. Daarnaast bereikte SG Essen-Schönebeck in 2014 ook de finale van de DFB-Pokal, maar die wedstrijd ging verloren.

Jackie Groenen bij SG Essen

In 2011 begon de Nederlandse Jackie Groenen haar voetbalcarrière bij SG Essen. De voetbalster werd op 17 december 1994 geboren en groeide uit tot een ster in de nationale ploeg. Groenen staat momenteel onder contract bij Manchester United. Groenen speelde slechts zes wedstrijden in het shirt van SG Essen, waarna zij al snel de overstap maakte naar FCR 2001 Duisburg. Verder speelde Groenen ook voor Chelsea en 1. FFC Frankfurt.