competitie background image competitie background image
Competitie

Bundesliga Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Volg alles over de sterke Duitse competitie voor vrouwen. De Frauen Bundesliga staat garant voor mooi voetbal en wij bieden jou alle (live) uitslagen, wedstrijden en standen.

Bundesliga Vrouwen programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de Bundesliga Vrouwen zie je hieronder.

Bundesliga Vrouwen stand

In de tussenstand van de Bundesliga Vrouwen zie je meteen welke club op weg is naar de top of vecht tegen degradatie.

Bundesliga Vrouwen uitslagen

Check wie er tegen elkaar hebben gespeeld en wat de uitslagen zijn in de Bundesliga Vrouwen.

De bookmakers keurmerken

Wist je dit al over de Bundesliga voor vrouwen?

In Duitsland is de hoogste competitie in het vrouwenvoetbal de Bundesliga, in Duitse volksmond: Fu ßball-Bundesliga der Frauen. Evenals de mannelijke competitie duurt een seizoen van augustus t/m mei. De kampioen van de vrouwelijke Bundesliga kwalificeert zich automatisch voor de Champions League.

Competitie indeling

De Bundesliga competitie bestaat uit twaalf teams met 22 speelronden. De nummer twee van de competitie in Duitsland mag ook deelnemen aan de Champions League. De clubs die als elfde en twaalfde eindigen, zijn gedwongen het volgende seizoen in de Bundesliga 2 deel te nemen.

Begin jaren 90 was de Bundesliga voor zowel voormalig Oost- als West-Duitsland. Eerst was de competitie alleen voor het westen was weggelegd. Voor een periode van zeven jaar vanaf 1990 waren er 20 teams die in een Noord en Zuid groep werden ingedeeld. De beste twee uit iedere groep streden destijds voor het kampioenschap. Het was dus pas vanaf 1997 dat het concept gehanteerd werd dat we nu kennen met twaalf teams.

Recordhouders

De club met de meeste Duitse titels is 1. FFC Frankfurt met zeven kampioensschappen. Op plek twee staat 1. FFC Turbine Potsdam met zes titels. Op de derde plek kijkt VFL Wolfsburg naar boven op de ranglijst. Deze club veroverde in 2019 hun vijfde landstitel. Deze titel betekende tevens de derde overwinning in de Bundesliga op rij voor Wolfsburg. Alleen Bayern München ontbrak de reeks van vijf winsten, omdat de ploeg in 2014/15 en 2015/16 kampioen werd. De titel hattrick werd overigens ook al behaald door de teams van Frankfurt (2001,2002,2003) en Turbine Potsdam (2009,2010,2011,2012).

In de kampioenswedstrijd van 2014 streden Wolfsburg en Frankfurt om de titel. Frankfurt was nog ongeslagen en had slechts een gelijkspel nodig om de titel binnen te halen. Helaas voor hun werd de wedstrijd met 2-1 verloren. Deze spannende wedstrijd trok echter wel een toeschouwersrecord dat nog steeds staat: 12.464 toeschouwers.

Organisatie

De Duitse Voetbalbond (DFB) staat achter de organisatie van de Bundesliga voor vrouwen. Zij regelt onder andere de implementatie, vergunningen, scheidsrechters en het programma. Een club die deelneemt aan de damescompetitie dient een vergunning te hebben van de DFB. Er zijn diverse criteria waarop een aanvraag wordt beoordeeld, zoals financiën, administratie, sportieve resultaten en media technologie. Het verkrijgen van een vergunning is minder moeilijk en aan minder regels verbonden dan de mannen.