Club

SC Sand Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Locatie:
Willstatt

De vrouwenvoetbalclub SC Sand komt uit de Duitse plaats Willstatt. Het damesteam werd opgericht in 1946 en speelt momenteel in de Bundesliga. SC Sand werkt haar thuisduels af in het Orsay-Stadion. Check hier de recente uitslagen, het speelprogramma en de statistieken van Sportclub Sand.

Programma SC Sand Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van SC Sand Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SC Sand Vrouwen in de Duitse Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag SC Sand Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van SC Sand Vrouwen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

SC Sand Vrouwen selectie

Alles over SC Sand Vrouwen

De vrouwenvoetbalclub SC Sand werd opgericht in 1946 en komt uit de Duitse stad Willstatt. Naast voetbal werden er ook andere sporten aangeboden, waaronder judo en aerobics. De vrouwenvoetbalploeg is het gezicht van de club geworden en komt uit in de Bundesliga. Sportclub Sand speelt al haar thuiswedstrijden in het Orsay-Stadion. Het voetbalstadion biedt plaats aan 2000 toeschouwers. In het seizoen 2019/2020 eindigde SC Sand op de 8e plaats in de Bundesliga.

Promotie naar de Bundesliga

In het seizoen 2011/2012 speelde de vrouwenclub SC Sand nog in de Regionallige Sud (III). In dat seizoen werd de club eerste door 18 van de 23 wedstrijden te winnen. Een seizoen later eindigde Sportclub Sand op de 3e plaats in de 2. Bundesliga (II). Het seizoen 2013/2014 was wederom een succes, want ditmaal werd het team kampioen in de 2. Bundesliga. In dat seizoen won het 21 van de 22 wedstrijden en speelde het éénmaal gelijk. In het nationale bekertoernooi werd de halve finale bereikt.

Sinds het seizoen 2014/2015 speelt de vrouwenclub SC Sand op het hoogste Duitse voetbalniveau. In 2018 werd het beste resultaat tot op heden geboekt. SC Sand eindigde namelijk op de 7e plaats in de Bundesliga. In de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 bereikte de club ook de finale van het bekertoernooi.

Myrthe Moorrees bij SC Sand

De Nederlandse voetbalster Myrthe Moorrees staat momenteel onder contract bij SC Sand. De verdediger begon haar carrière bij VVV-Venlo. Na één seizoen bij de Limburgse club maakte Moorrees de overstap naar FC Utrecht. Tussen 2014 en 2017 speelde de voetbalster voor PSV en daarna nog twee seizoenen bij FC Twente. Sinds de zomer van 2019 staat Moorrees onder contract bij SC Sand. Ze speelde één interland voor het Nederlands vrouwenelftal.