Club

Real Betis

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Sevilla

De voetbalclub Real Betis Balompié komt uit de Spaanse stad Sevilla. Het eerste team speelt in de La Liga (Primera División) en de Copa del Rey. Check hier de uitslagen van Real Betis of verdiep jezelf eens in de verschillende clubstatistieken.

Programma Real Betis

Check hier alle wedstrijden van Real Betis die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Real Betis in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Real Betis

Elke wedstrijduitslag van Real Betis vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Real Betis selectie

Socials
@realbetisbalompie
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Real Betis

Real Betis Balompé, beter bekend als Real Betis of Real Betis Sevilla, is een voetbalclub die uitkomt op het hoogste niveau van het professionele Spaanse voetbal. Naast Sevilla FC is Real Betis dus de andere voetbalclub uit Sevilla. De stadsderby tussen beide teams is altijd beladen en levert de nodige hoeveelheid strijd op. Real Betis is een grote club met een groot stadion en heeft zelfs een keer de titel gewonnen. Ondanks glorieuze tijden zijn er ook mindere periodes geweest in de geschiedenis van Real Betis, waaronder een faillissement in 2010.

Stadion en fans

Het Estadio Benito Villamarín is waar Real Betis zijn thuiswedstrijden speelt. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 60.000 toeschouwers en werd geopend in 1929. Het stadion is meerdere keren grondig gerenoveerd om te blijven voldoen aan de eisen van de UEFA. De meest recente renovatie was in 2000. Bij deze renovatie werd de capaciteit van het stadion uitgebreid naar de huidige zestigduizend. Real Betis is in sportieve prestaties de tweede voetbalclub van Sevilla, maar is onder fans populairder dan stadsgenoot Sevilla FC. De beladen derby tussen beide ploegen wordt de Sevilladerby genoemd, oftewel Derbi sevillano in het Spaans. Opvallend is dat dit duel al sinds de jaren negentig zeer vaak in een gelijkspel eindigt.

Real Betis door de jaren heen

In 1907 scheidden aan aantal leden van de andere club uit Sevilla zich af van hun toenmalige club. Deze voetballers richten samen een Real Betis op. De naam Betis komt van de Romeinse benaming voor de rivier die door Sevilla stroomt. Zoals wel meer clubs in Spanje, heeft Real Betis zijn koninklijke titel te danken aan koning Alfonso de achttiende.

Real Betis kreeg deze titel in 1914. De naam Balompé, komt van een woord dat zich het beste laat vertalen als “voetbal”. De eerste keer dat Real Betis meedeed aan de Primera División was in het seizoen 1932/1933. Twee seizoenen hierna was het al gelijk raak voor de club, de landstitel werd gewonnen. Naast deze prijzen, heeft de club de Spaanse beker ook meerdere keren gewonnen. De eerste keer dat dit gebeurde was in 1977.

Moeilijke tijden

Nadat de club een mooie periode doormaakte, waarin onder meer de Champions League werd gehaald, ging het een stuk minder met de club. Real Betis degradeerde namelijk naar de Segunda División. Waar veel supporters dit als dieptepunt beschouwde, bleek het in minder dan een jaar toch nog erger te kunnen.

De club moest een faillissement aanvragen in 2010 na langdurige financiële problemen. Dankzij een doorstart van Real Betis konden ze toch in de Segunda División actief blijven. In 2011 werd zelfs promotie naar de hoogste divisie bewerkstelligt. Hierna werd de opmars doorgezet en wist de ploeg al snel Europees voetbal veilig te stellen. In 2012 werd de kwartfinale van de Europa League gehaald. Verder dan de kwartfinale kwam het helaas niet door toedoen van stadsrivaal Sevilla FC.