Club

Preston North End

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Preston

Preston North End FC speelt zijn thuiswedstrijden in het Deepdale Stadium. Ontdek hier het programma van de Engelse club in de Football League Championship. The Lilywhites bestaan al sinds 1881 en via deze pagina blijf jij op de hoogte van de voetbalclub.

Programma Preston North End

Check hier alle wedstrijden van Preston North End die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Preston North End in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Preston North End

Alle uitslagen van Preston North End zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Preston North End selectie

Socials
@pnefcofficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Preston North End

De Preston North End Football Club komt vanzelfsprekend uit Engeland en bestaat al heel wat jaren. De club werd in 1881 opgericht en is momenteel actief in de Championship. Alle thuiswedstrijden van Preston North End worden gespeeld in het Deepdale Stadion, gelegen in Preston. De club was de allereerste landskampioen van het land en werd daarmee ook gelijk als eerste wereldkampioen voetbal.

Deepdale Stadion

Preston North End FC werkt alle thuisduels af in het Deepdale Stadion. De thuishaven biedt plaats aan ruim 23.400 toeschouwers. Lange tijd konden bezoekers in het stadion ook het Brits Nationaal voetbalmuseum bezoeken, maar deze is in 2010 verplaatst. In oktober 1878 werd de allereerste voetbalwedstrijd georganiseerd in het stadion, daarnaast werd Deepdale ook één van de speellocaties van het EK vrouwenvoetbal in 2005.

Eerste landskampioen

Preston North End FC was onderdeel van de oprichting van de Engelse Football League. In totaal waren er twaalf clubs verantwoordelijk voor de oprichting in 1888. In het eerste seizoen schreef de club uit Preston direct geschiedenis door landskampioen te worden. Preston North End verloor geen enkel duel en wist uiteindelijk kampioen te worden met een ruime voorsprong op de eerste achtervolger Aston Villa. Preston North End won in dat seizoen overigens ook nog de FA Cup. Hierdoor is de Engelse club ook de allereerste voetbalclub dat de dubbel wist te winnen.

Het was niet het enige kampioenschap in de historie van de club. Preston North End wist ook in het seizoen 1889/1890 de titel te winnen. Ditmaal was de competitie wel een stuk spannender, gezien de voorsprong op Everton uiteindelijk slechts twee punten bedroeg. Een seizoen later werd Everton wel kampioen en eindigde Preston North End op de tweede plek. Ook de twee voetbalseizoenen die daarop volgde leverde een tweede plaats op. In beide gevallen was Sunderland de sterkste ploeg.

Lagere divisie

Preston North End FC kende een dieptepunt in 1970. De club degradeerde naar de derde klasse, nooit eerder speelde de club zo laag. Een seizoen later werd wel direct het kampioenschap bereikt en was promotie een feit. In 1973/1974 ging het weer fout en degradeerde Preston North End opnieuw naar het derde voetbalniveau. Vier seizoenen later keerde de ploeg weer terug in de Championship. Twee seizoenen later degradeerde het wisselvallige Preston North End naar de derde divisie.

In 1985 ging het van kwaad tot erger en degradeerde Preston North End zelfs naar het vierde niveau. Na een 23e plaats in die competitie moest er om toestemming worden gevraagd om op het vierde niveau te mogen blijven spelen. Na jarenlang op en neer te gaan van de derde naar de vierde klasse en andersom, werd de weg omhoog ingeslagen. In 2000 keerde Preston North End FC weer terug op het tweede niveau, waar het vandaag de dag nog altijd actief in is. In het seizoen 2004/2005 was de club dichtbij promotie naar de Premier League, maar ging het in de finale van de play-offs onderuit tegen West Ham United.

Nederlanders bij Preston North End

In de clubhistorie stonden er drie Nederlanders onder contract bij Preston North End FC. Erik Meijer speelde in het seizoen 2000/2001 slechts negen duels voor de club, hij kwam op huurbasis over van Liverpool FC. De oud-Ajacied Clyde Wijnhard kwam in 2002 zes keer in actie voor de voetbalclub en kwam daarin driemaal tot scoren. Maikel Renfurm stond in 2000 weliswaar onder contract bij Preston North End, maar hij speelde geen enkel duel en vertrok al snel naar het Schotse Saint Mirren.