Club

Moreirense

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Moreira de Cónegos

De Portugese profclub Moreirense FC speelt zijn wedstrijden in de Primeira Liga en de Taça de Portugal. De club uit Guimaraes werd opgericht in 1938. Alle thuisduels worden gespeeld in het Parque de Jogos Comendador. Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de statistieken.

Programma Moreirense

Check hier alle wedstrijden van Moreirense die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Moreirense in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Moreirense

Elke wedstrijduitslag van Moreirense vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Moreirense selectie

Alles over Moreirense

Alhoewel Moreirense FC werd opgericht in 1938, behoort de voetbalclub tot de nieuwkomers op het hoogste Portugese niveau. Het duurde namelijk tot 1995 tot er de club debuteerde op het tweede niveau, om in 2002 eindelijk present te zijn in het walhalla van het Portugese voetbal: De Liga NOS. In 2017 won Moreirense het tweede Portugese bekertoernooi, de Taça da Liga.

De gestage klim van Moreirense Futebol Clube

Fans van Moreirense Futebol Clube hebben een lange adem nodig gehad. De club werd opgericht op 1 november 1938. De vereniging uit Moreira de Cónegos bevond zich direct in de schaduw van stadgenoot Vitória Guimarães. Gedurende decennia moesten de supporters zich tevreden stellen met deelname aan regionale competities.

In de jaren 90 van de vorige eeuw was Moreirense inmiddels beland op het derde niveau van Portugal. Jaarlijks werden een paar stapjes richting de topklasseringen genomen: elfde in 1992, achtste in 1993, tweede in 1993, kampioen in 1994. Na vijf weinig opvallende seizoenen in de tweede klasse volgde degradatie naar de derde klasse. Terugblikkend kan worden gesteld dat in die jaren leergeld werd betaald voor een grote sprong voorwaarts: Os verdes e brancos (de groenwitten) werden eerste in de derde divisie in 2001 en knoopten daar in 2002 gelijk maar het kampioenschap van de tweede divisie aan vast.

Plots kreeg de Primeira Liga te maken met Moreirense FC. Terwijl de lokale rivaal Vitória de Guimarães beslag legde op de vierde plek, sloot Moreirense zijn debuutseizoen keurig af op de twaalfde plek. In het tweede jaar mochten de fans het genoegen smaken om zelfs hoger te eindigen dan Vitoria: zij werden veertiende en Moreirense negende.

Na dat veelbelovende begin ging het plots de verkeerde kant op met Os homens de Moreira de Cónegos (de mannen uit Moreira). Na twee degradaties op rij was Moreirense weer terug bij af op het derde hoogste niveau en daar zat het vier jaar vast. In 2010 werd die competitie gewonnen en in 2012 werd de Primeira Liga weer bereikt. Weer een degradatie en promotie later kwam in 2014 de derde entree op het hoogste niveau. Wat volgde is het huidige clubrecord: van 2014 tot en met 2019 was Moreirense vijf seizoenen achtereen actief in de Liga NOS.

In 2017 mocht de club de Taça da Liga optillen, het bekertoernooi voor clubs uit de tweede hoogste Portugese niveaus. Onder meer Porto, Benfica en, in de finale, Braga bogen voor Moreirense.

Bekende spelers

Drie spelers hebben namens Moreirense minstens tachtig wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld, de Liga NOS. Het betreft Neto, Pierre Sagna en Arsenio. Zo af en toe wordt een spelers aan de grote drie van Portugal verkocht, zoals Pedro Rebocho aan Benfica in 2017, Alfa Semedo aan Benfica in 2018 Nabil Ghilas aan Porto in 2013 – dat was jarenlang het transferrecord van de club.