Club

Metz

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Metz

Football Club de Metz werd opgericht in 1932. De club promoveerde in het seizoen 2018/2019 naar de Ligue 1. De tweevoudig bekerwinnaar kan je op deze pagina volgen. Bekijk de uitslagen, statistieken en het programma van FC Metz.

Programma Metz

Check hier alle wedstrijden van Metz die dit seizoen op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Metz in de competitie.

Uitslag Metz

Elke wedstrijduitslag van Metz zie je in dit schema.

Metz selectie

Socials
@fcmetz
Posts
Volgers
Volgend

Over de Franse club Metz

Football Club de Metz kent een rijke historie, waarin het lange tijd in de hoogste divisie uitkwam. De laatste jaren moest de club het vooral doen met wedstrijden in de tweede divisie. Maar de Franse club komt sinds het seizoen 2019/2020 weer uit in de Ligue 1.

In 1932 werd Football Club de Metz opgericht. Alle thuisduels van de voetbalclub worden gespeeld in het Stade Saint-Symphorien. FC Metz stond aan de wieg van de moderne voetbalcompetitie en is van ook één van de oudste voetbalclubs van Frankrijk. Er zijn slechts twee clubs die langer in de Ligue 1 speelden dan FC Metz. Namelijk Olympique Marseille en FC Sochaux.

Profstatus

In het seizoen 1932/1933 nam FC Metz de profstatus aan en deed het mee in het eerste professionele voetbalseizoen in Frankrijk. Heel succesvol bleek het eerste seizoen niet, want de club degradeerde al meteen uit de hoogste klasse. Twee jaar later promoveerde de voetbalclub weer terug naar de hoogste klasse, destijds nog onder de naam ‘CS Metzaan’. In de vier seizoenen die daarop volgde wist FC Metz zich te nestelen in de middenmoot. In 1936 werd de naam van de voetbalclub gewijzigd naar FC Metz.

Beste seizoen in de historie van FC Metz

Het voetbalseizoen 1997/1998 ging de boeken in als beste seizoen uit de historie van de club. FC Metz was in sportieve strijd met RC Lens, beide ploegen maakte kans op de titel. Aan het einde van de rit stonden beide clubs gelijk, echter had de club uit Lens een beter doelsaldo. Desondanks mocht Metz voor het eerst meestrijden in de Champions League, hoewel de voorronde tegen HJK Helsink het eindstation bleek te zijn. In de eerste ronde van de UEFA Cup moesten de Fransen hun meerdere erkennen in Rode Ster Belgrado.

Deze mindere prestaties waren te wijten aan het vertrek van een groot aantal basiskrachten. In de competitie kwam de ploeg ook niet verder dan een tiende plaats. In 2002 degradeerde FC Metz weer uit het hoogste niveau.

Tweede Wereldoorlog

Gedurende de Tweede Wereldoorlog was er geen professioneel voetbal mogelijk in Frankrijk, dit werd door Nazi-Duitsland verboden. De club speelde zijn wedstrijden in regionale competities. Na de Tweede Wereldoorlog begon de wederopbouw van de club, maar dit leek op voorhand vrijwel onmogelijk. De Franse voetbalbond besloot om die reden enkele regels in te stellen. Spelers die in 1940 onder contract stonden bij FC Metz moesten verplicht terugkeren bij de club. Daarnaast mocht FC Metz toetreden tot de Division 1 en kon de club in nieuwe seizoen niet degraderen.

Degradatie

In 1950 degradeerde FC Metz alsnog naar de Division 2. Maar een seizoen later wist het gelijk weer te promoveren, dankzij een tweede plaats achter Olympique Lyonnais. In 1952 wist de Franse profclub de vijfde plaats te bereiken op het hoogste niveau. Vervolgens zakte FC Metz af naar de middenmoot om in 1958 wederom te degraderen. Drie seizoenen later promoveerde de club weer. In het seizoen 1961/1962 werd de grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis geleden. Er werd met maar liefst 11-2 verloren van Racing Paris. Degradatie kon in dat seizoen niet worden afgewend.

Promotie in 2019

In het seizoen 2018/2019 wist FC Metz met overmacht de titel te grijpen in de Ligue 2. De Franse club behaalde 81 punten uit 34 wedstrijden. De voorsprong op de achtervolger Brest bedroeg uiteindelijk 7 punten. Dankzij deze prestatie zal FC Metz in het seizoen 2019/2020 te bewonderen zijn in de Ligue 1.