competitie background image competitie background image
Competitie

Liga BPI Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Bekijk alles over de Portugese vrouwencompetitie Liga BPI. Ontdek alle uitslagen, aankomende wedstrijden en de huidige tussenstand in de competitie.

Liga BPI Vrouwen programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de Liga BPI voor vrouwen zie je hieronder.

Liga BPI Vrouwen stand

In de tussenstand van de Portugese vrouwencompetitie zie je meteen welke club op weg is naar de top of vecht tegen degradatie. Wij bieden je de volledige tussenstanden én meer!

Liga BPI Vrouwen uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Liga BPI Vrouwen? Check ze hier.

De bookmakers keurmerken

Over de Liga BPI voor vrouwen

De Portugese voetbal federatie (FPF) is verantwoordelijk voor de organisatie van de vrouwenvoetbal competitie in het land. De competitie voor vrouwen staat, in verband met sponsorcontracten, bekend als Liga BPI. Campeonato Nacional is de oorspronkelijke naam waar naar verwezen kan worden.

Er zijn twaalf vrouwenteams die deelnemen aan de hoogste competitie in het land. Het seizoen loopt gelijk aan vrijwel alle competities die we kennen, namelijk van augustus tot en met mei. De twee laagst geëindigde teams aan het eind van het seizoen degraderen naar de tweede divisie. Vanuit de tweede divisie promoveren de nummers één en twee. Wie zich tot kampioen van Portugal kroont in de eerste divisie mag het jaar op daarop deelnemen in de Women’s Champions League.

Aantal landstitels

De club uit Sintra was jarenlang onverslaanbaar in de Portugese competitie. Er werden twaalf landstitels gewonnen, waarvan elf onafgebroken. Boavista vrouwen staat met elf overwinningen, waarvan tien op een rij, op een tweede plek qua aantal gewonnen landstitels. Het duurt nog ruim een decennia voordat de ploegen ingehaald worden op de ranglijst, want de opkomende teams hebben maximaal drie titels op zak in 2019. Braga haalde in 2019 haar eerste landskampioenschap binnen.

SL Benfica

In 2018 werd er bij SL Benfica ook een damesteam opgericht. Noodgedwongen moesten zij in de tweede divisie van Portugal starten, ondanks de goede speelsters die aangetrokken waren. Direct in het eerste seizoen is duidelijk dat de vrouwen van SL Benfica thuishoren in de Liga BPI, eerste divisie. Al in januari, halverwege het seizoen, behaalde het team het 300ste doelpunt. Er werd in diezelfde wedstrijd ook een nieuw Portugees record neergezet, een uitslag van 32-0. Uiteraard promoveerde de club naar het hoogste voetbalniveau.