Club

Lens

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Lens

Programma Lens

Check hier alle wedstrijden van Lens die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Lens in Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Lens

Elke wedstrijduitslag van Lens vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Lens selectie

Socials
@rclens
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Lens

Voetbalclub Racing Club de Lens werd opgericht in 1906. De club speelt weliswaar in de Ligue 2, maar is toch één van de bekendste voetbalclubs van Frankrijk. De ploeg speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade Bollaert-Delelis, traditiegetrouw in een rood en geel tenue. De grote aartsrivaal van RC Lens is het nabijgelegen Lille OSC. Wedstrijden tussen de beide clubs worden ook wel de Derby du Nord genoemd, aangezien beide clubs uit Noord-Frankrijk komen.

Landstitel in 1998

RC Lens wist in het seizoen 1997/1998 de competitie te domineren. De enige concurrent voor de landstitel was het sterke FC Metz. Aan het einde van het seizoen stonden de beide clubs gelijk in punten. Echter had Lens een beter doelsaldo en mocht het zich voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kronen tot landskampioen van Frankrijk. Dankzij het kampioenschap mocht RC Lens ook deelnemen aan de Champions League. In het Europese toernooi schakelde Racing Club de Lens in de kwartfinale Olympiakos uit, maar werd de club in de halve finale uitgeschakeld door het Engelse Manchester United.

Degradatie in 2008

In het seizoen 2007/2008 verliep het seizoen ronduit desastreus voor RC Lens. De trainer Guy Roux moest na enkele speelrondes al ontslag nemen, dit vanwege gezondheidsproblemen. Zijn vervanger Jean-Pierre Papin kon het tij niet keren en RC Lens degradeerde als nummer 18 uit de Ligue 1. In de seizoenen die daarop volgde promoveerde en degradeerde de Franse club diverse keren. Sinds het seizoen 2015/2016 is Racing Club de Lens een vaste waarde in de Ligue 2.

RC Lens in Europa

RC Lens maakte in 1975 zijn debuut in de Europacup II. Daarna kwam de club nog 11 keer uit in de UEFA Cup, waaronder in het seizoen 2007/2008. In 2000, 2005 en 2007 speelde Racing Club de Lens mee in de Intertoto Cup. In de seizoenen 1998/1999 en 2002/2003 kwam Racing Club de Lens in actie in de Champions League, waarin het één keer de halve finale wist te bereiken.