Club

KSV Roeselare

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Roeselare

Programma KSV Roeselare

Check hier alle wedstrijden van KSV Roeselare die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van KSV Roeselare in de Proximus League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag KSV Roeselare

Elke wedstrijduitslag van KSV Roeselare zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

KSV Roeselare selectie

Socials
@ksvroeselare
Posts
Volgers
Volgend

De route van SV Roeselare

Stamnummer 134 van de Belgische voetbalbond behoort toe aan KSV Roeselare, dat in 1921 werd opgericht onder de naam Sportkring Roeselare. De voorlopers van de club zijn Verenigde Vrienden Roeselare, Red Star Roeselare, SV Roeselare en Football Club Roeselare. Al vrij snel werkte Roeselare zich op van het provinciale niveau naar het laagste nationale niveau, de zogeheten bevorderingsreeks. In 1926 debuteerde de club daarin en al twee jaar later werd via het kampioenschap promotie naar de tweede klasse gerealiseerd. In de jaren 30 en 40 golfde Roeselare op en neer van tweede klasse naar de provinciale competities. In de jaren 50 pendelde het tussen de derde en vierde klasse, die in 1952 werd ingesteld.

Vanaf de vroege jaren 60 tot 1998 was Roeselare vrijwel exclusief actief in de derde klasse. Na enkele tweede plaatsen lukte het 1998 om de titel op te eisen en daardoor door te stromen naar de tweede klasse. De eerste seizoenen daarin waren lastig en er kwam een faillissement van andere ploegen aan te pas om een degradatie te voorkomen, tot in 2005 via plek twee de eindronde werd bereikt en daarin promotie werd opgeëist.

Het debuut in de eerste klasse in 2005

In 2005 maakten oudere fans van Roeselare iets mee waar ze misschien geen rekening meer hielden: het debuut in de allerhoogste Belgische klasse. Vijf seizoenen achtereen was ‘Esvee’ te bewonderen in de eerste klasse, al wist de club geen enkele keer door te dringen tot de top tien. De pret was over in 2010. De terugkeer in de tweede klasse was ook al geen groot succes, Roeselare deed mee in de achterhoede.

Beste prestaties

Toen de tweede klasse in 2016 werd omgedoopt tot de Proximus League ging het stukken beter: plek twee. Daarna volgden twee vijfde plekken. De beste prestatie in het nationale bekertoernooi is de plek in de halve finale van 2010. Wat betreft Europese toernooien blijft het palmares van Roeselare tot nu toe beperkt tot twee kwalificatiewedstrijden voor de UEFA Cup in 2006.

De bekendste spelers van Roeselare

Clubtopscorer van deze eeuw is (tot nu toe) Mahamadou Dissa, de Malinese aanvaller die na zijn jaren bij Roeselare overstapte naar Oostende. Geld voor transfers was er niet, daarom beperkte Roeselare zich tot het oppikken van transfervrije krachten. Soms zaten daar toch wat bekende namen tussen, zoals Collins John, ooit Oranje-international. Vincent Provoost en Jurgen Sierens staan momenteel bovenaan het lijstje met meeste duels voor de club in de afgelopen decennia. Begin 2019 werd Juan Gutiérrez Moreno aangetrokken als trainer. Hij maakte in 2008 als speler deel uit van Spanje, dat toen Europees kampioen werd.

De eigenaar van Roeselare

In 2016 kreeg de club Chinese eigenaren, namelijk zakenvrouw Dai Xiu Li van het bedrijf Renhe Commercial Group. Dai Xiu Li kreeg een jaar later ook de Engelse club Reading in handen. Opvallend feitje: in 2014 had haar Engelse man genoeg van extreme welvaart, hij vroeg een scheiding aan om daarna soberder te kunnen leven.
Als merknaam en qua bezoekersaantallen staat de club nog niet zo sterk. De mogelijkheden van Roeselare hangen nauw samen met de bereidheid van de Chinese eigenaren om geld beschikbaar te stellen.