Club

Reading

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Reading, Berkshire

Reading Football Club werd opgericht in 1871 en speelt momenteel in de Championship. Jij kan de club volgen in de jacht op een promotieticket naar de Premier League. Bekijk op deze pagina de clubstatistieken, uitslagen en het programma van The Royals.

Programma Reading

Check hier alle wedstrijden van Reading die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Reading in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Reading

Elke wedstrijduitslag van Reading zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Reading selectie

Socials
@readingfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Reading FC

De Engelse voetbalclub Reading FC werd opgericht in 1871 en is daarmee één van de oudste clubs ter wereld. Momenteel speelt Reading in de Championship, het tweede niveau van het land. Sinds het seizoen 1998/1999 worden alle thuiswedstrijden van de club gespeeld in het Madejski Stadium. Vanzelfsprekend is het stadion gevestigd in Reading. De bijnaam van de club is de ‘Royals’, al stond de voetbalclub in de beginfase nog bekend als de ‘Biscuitmen’.

Football League

In 1920 werd Reading Football Club toegelaten tot het derde niveau van Engeland. Het overgrote deel van het alle wedstrijden speelde de club ook in het derde niveau. Slechts enkele seizoenen kwam het in het tweede of het vierde niveau. In 1995 kreeg Reading FC een grote kans om te promoveren naar de Premier League, maar in de play-off finale ging het onderuit tegen Bolton Wanderers. In 2003 ging het in de halve finale al fout en werd er verloren van Wolverhampton Wanderers.

Bekeravonturen

Opmerkelijk genoeg wist Reading FC in zijn bestaan nog geen enkele keer de finale van een bekertoernooi te bereiken. Tweemaal was de Engelse voetbalclub weer zeer dichtbij een felbegeerde finaleplek. In het seizoen 1926/1927 werd de halve finale bereikt van de FA Cup, maar dat duel ging verloren tegen Cardiff City. In 2015 stond de ploeg ook in de halve finale van de FA Cup, maar ditmaal bleek Arsenal na verlening te sterk. In het bekertoernooi om de League Cup werd twee keer de kwartfinale bereikt, maar verder wist Reading niet te komen.

Premier League

Eind maart 2016 schreef Reading geschiedenis door zich voor de allereerste keer in zijn bestaan te plaatsen voor de Premier League. Promotie werd al zes speelronden voor het einde veiliggesteld. In het seizoen 2016/2017 werd Reading FC bestempeld als een serieuze degradatiekandidaat, maar dat bleek juist niet het geval. De achtste plek werd na een wonderbaarlijk goed seizoen bereikt, waardoor Reading ook het seizoen daarop op het hoogste niveau mocht acteren. Een jaar later degradeerde de ploeg wel door op de achttiende plek te eindigen. Een seizoen later werd de finale van de play-offs bereikt, maar deze ging verloren tegen Burnley.

Jaap Stam

In het voetbalseizoen 2016/2017 stond het eerste van Reading onder de leiding van manager Jaap Stam. De Nederlandse trainer wist met zijn ploeg de derde plaats in de Championship te behalen, waardoor er mocht worden deelgenomen aan de play-offs voor promotie. De finale werd bereikt, maar daarin bleek Huddersfield Town na strafschoppen sterker. Een jaar later werd al snel duidelijk dat promotie er niet in zat, gezien er in de laatste negentien competitieduels slechts éénmaal werd gewonnen. Jaap Stam werd in maart 2018 ontslagen bij Reading FC. Tegenwoordig is de oud-verdediger trainer van Cincinnatti.