Club

Katwijk

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Katwijk

Programma Katwijk

Check hier alle wedstrijden van Katwijk die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Katwijk in de Tweede Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Katwijk

Alle uitslagen van Katwijk vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Katwijk selectie

Over de club

Voetbalclub VV Katwijk komt uit de gelijknamige Zuid-Hollandse plaats. Begin 1937 werd de amateurclub opgericht. Tussen 1989 en 2014 wist VV Katwijk zich maar liefst 25 seizoenen te handhaven op het hoogste amateurniveau in Nederland. Het gaat dan om voetbalseizoenen in de Eerste Klasse, Hoofdklasse en de Topklasse. In die 25 jaar won de club vele prijzen, waaronder vier landstitels voor amateurclubs en een viertal zaterdagtitels. Een van de grootste clubsuccessen werd geboekt in 2018, toen werd VV Katwijk namelijk kampioen in de Tweede Divisie.

Oprichting

De voetbalclub VV Katwijk werd in februari 1939 opgericht. In de eerste zes seizoenen slaagde de club er niet in om te promoveren, maar in 1946 was het wel raak. Al sinds 1955 speelt de club in de competities van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Dertig jaar later werd het sportcomplex De Krom geopend en werden de sportieve ambities van de club groter. Het doel was duidelijk, VV Katwijk moest op het hoogste niveau komen te spelen. En lang duurde dat niet, want in 1989 maakte de Zuid-Hollandse voetbalclub zijn debuut in de Eerste Klasse.

De Krom

In 1985 verhuisde VV Katwijk naar een nieuw onderkomen, namelijk Sportcomplex De Krom. Het sportterrein bestaat uit een zestal velden, waarvan vier voetbalvelden beschikken over kunstgras en een lichtinstallatie. Daarnaast kunnen de supporters bij alle thuiswedstrijden plaatsnemen op een van de twee overdekte tribunes met zitplaatsen.

Prijzenkast

VV Katwijk won in 1993, 1994, 2000 en 2013 de titel bij de zaterdagamateurs. In 2013 werd VV Katwijk kampioen in de Topklasse. In 1993, 1994, 2000 en 2013 werd de voetbalvereniging zelfs landskampioen bij de amateurs. In 2018 werd de hoofdprijs gewonnen in de Tweede Divisie. Daarnaast heeft VV Katwijk ook nog een Districtsbeker West III (1997) en tweemaal de Super Cup (2000, 2013) in de prijzenkast staan.

Amstel Cup

VV Katwijk mocht in de jaren negentig meerdere malen deelnemen aan de Amstel Cup, dit is de voorloper van de KNVB Beker. In 1996 werd de tweede ronde bereikt en mocht de club een uitduel spelen bij Roda JC en een jaar later ging VV Katwijk op bezoek bij NAC Breda. Beide wedstrijden werden overigens kansloos verloren. Maar de meeste voetballiefhebbers zullen zich nog wel de bekerwedstrijd VV Katwijk – FC Utrecht herinneren, dat duel eindigde in 4-5.

Bekende oud-voetballers

Diverse professionele voetballers genoten hun opleiding of begonnen met voetballen bij VV Katwijk. Danny Guijt kwam in het verleden uit voor Willem II, maar keerde in 2013 weer terug bij de ploeg uit Katwijk. Ook Jeffrey Talan speelde in de jeugd bij de club. Talan is overigens de enige speler van de amateurclub die ooit het Nederlands elftal wist te halen. Andere bekende namen die ooit bij VV Katwijk speelde zijn: Arie Jonker, Floris Schaap, Pim Langeveld en Leon Meijs.