Nationaal elftal

Japan

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Japan zie je hieronder. Welk land is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Op welke plaats staat Japan in een toernooi? Je vindt het in dit schema. Kijk naar de actuele standen in toernooien of neem een kijkje bij eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Japan zie je in deze tabel staan. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Selectie

Alles over het Japanse voetbalelftal

Het Japanse voetbalelftal speelt mee in de Azië Cup, het Oost-Azie Kampioenschap en probeert zich om de vier jaar te plaatsen voor het WK-voetbal. Het land kan worden gezien als één van de beste voetballanden van Azië. De kans lijkt groot dat Japan aanwezig zal zijn op het WK 2022 in Qatar. Japan stond begin 1998 op de 6e plaats op de FIFA-wereldranglijst. Op 27 september 1967 boekte Japan zijn grootste overwinning ooit door met 15-0 te winnen van de Filipijnen. Opvallend genoeg werd op 10 mei 1917 de grootste nederlaag geleden tegen de Filipijnen, destijds verloor de Japanse ploeg met 0-19.

Japan op het WK-voetbal

Japan maakte zijn WK-debuut in 1998. Het land verloor alle groepswedstrijden. Er werd met 1-0 verloren van Argentinië en Kroatië. De laatste groepswedstrijd tegen Jamaica ging ook met 1-2 verloren. Het enige Japanse doelpunt werd op het WK 1998 gescoord door Masashi Nakayama. Japan was samen met Zuid-Korea gastheer van het WK 2002. De Japanse ploeg bereikte destijds de achtste finales. In 2006 en 2014 werd Japan uitgeschakeld in de groepsfase. De Japanse voetbalploeg bereikte op het WK 2010 en het WK 2018 wel de achtste finales.

Japan op de Azië Cup

Het Japanse voetbalelftal won viermaal de titel op de Azië Cup. De eerste eindoverwinning dateert uit 1992. In dat jaar werd de finale tegen Saoedi-Arabië met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Takuya Takagi. Acht jaar later won Japan wederom in de finale van Saoedi-Arabië, ditmaal werd het winnende doelpunt gescoord door Shigeyoshi Mochizuki.

De derde overwinning op de Azië Cup dateert uit 2004. In die editie werd de finale gespeeld tegen China en met 3-1 gewonnen. In 2011 was Australië de tegenstander in de finale. De winnende treffer werd gemaakt in de 109e minuut door Tadanari Lee. In 2017 ging Japan onderuit in de finale tegen Zuid-Korea.

Shinji Okazaki

Shinji Okazaki is één van de bekendste Japanse voetballers van de afgelopen vijftien jaar. De aanvaller is momenteel transfervrij en zoekende naar een nieuwe werkgever. In 2008 debuteerde Okazaki in het Japanse elftal. Okazaki speelde in het verleden voor Shimizu S-Pulse, VfB Stuttgart, 1. FSV Mainz 05 en Leicester City. In 2019 tekende Okazaki een contract bij het Spaanse Malaga CF, maar hij speelde daar geen enkele minuut. De spits speelde al rond de 120 interlands voor Japan en kwam daarin 50 keer tot scoren.