Club

Huddersfield Town

Land:
Engeland
Opgericht:
1908
Competitie:
Coach:
Danny Cowley
Locatie:
Huddersfield, West Yorkshire
Stadion:
John Smith's Stadium
Veld:
Gras
Capaciteit:
24.500

Huddersfield Town FC werd opgericht in 1908 en speelt in de Football League Championship. Daarnaast mag het ook ieder seizoen een poging wagen in de FA Cup en de EFL Cup. Wil jij alles te weten komen over The Terriers? Check dan hier de uitslagen, het programma en de statistieken.

Programma Huddersfield Town

Bekijk hier de duels van Huddersfield Town die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Huddersfield Town

Alle uitslagen van Huddersfield Town zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Huddersfield Town in de Championship. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Huddersfield Town actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Huddersfield Town

Huddersfield Town selectie

Socials
@htafc
Posts
Volgers
Volgend

Huddersfield Town is een voetbalclub uit het midden van Engeland. Hoewel de club tegenwoordig geldt als voetbaldwerg in de Premier League, was Huddersfield Town met name in de jaren twintig uiterst succesvol. In 2019/20 komt de club uit in de Championship.

Huddersfield Town speelt de thuiswedstrijden in het Kirklees stadion (ook wel: John Smith’s Stadium), dat plek biedt aan ongeveer 24.000 toeschouwers. Bijnaam van Huddersfield Town is The Terriers. Het is de eerste Engelse ploeg die drie keer op rij landskampioen wist te worden. De grote rivaal van Huddersfield Town is Leeds United.

Historie Huddersfield Town

Huddersfield Town werd opgericht in 1908 en is daarmee een relatief jonge club in Engeland. Direct na de oprichting van de club, was Huddersfield vrij succesvol. Al drie jaar na de oprichting mocht de club uitkomen op het tweede niveau van de Football League.

Gloriejaren maken plaats voor matige perioden

Na de Eerste Wereldoorlog brak de glorietijd van Huddersfield Town aan. In 1923 werd de club derde op het hoogste niveau. Daarna werd de ploeg drie keer op rij landskampioen. Ook in de twee seizoenen hierna presteerde Huddersfield goed met twee tweede plaatsen. In deze periode werd bovendien de FA Cup een keer gewonnen.

Na de Tweede Wereldoorlog trad er verval op. De club vocht seizoenen lang tegen degradatie en wist alleen in 1954 nog bovenin de competitie te eindigen. De club degradeerde echter en speelde gedurende de jaren zestig in de middenmoot van het tweede niveau. Na een korte opleving begin jaren zeventig, toen de club promotie afdwong, viel de club nog verder terug.

Deze matige periode zou lang aanhouden. Tussen de jaren zeventig en 2010 speelde de ploeg veelal op het derde niveau. Met zo nu en dan speelde Huddersfield Town ook enkele seizoenen op het tweede niveau en zelfs seizoenen op het vierde niveau.

Vanaf 2010 zette de club een indrukwekkende opmars in. In het seizoen 2010/2011 bleef Huddersfield Town maar liefst 43 duels ongeslagen op het derde niveau. Alleen Arsenal bleef in de geschiedenis van het professionele Engelse voetbal ooit langer ongeslagen. Opvallend genoeg leidde deze reeks niet tot een kampioenschap of promotie. In 2012 promoveerde de ploeg wel, waarna Huddersfield in 2017 ook promotie naar de Premier League wist af te dwingen.

Fans en clubiconen Huddersfield Town

Huddersfield Town heeft een bescheiden fanschare, hoewel de steun van supporters dankzij de historische successen vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. De supporters komen vrijwel uitsluitend uit het stadje Huddersfield. Hierbuiten is voormalige grootmacht Leeds United, tevens aartsrivaal van de club, de dominante club.

Huddersfield Town heeft enkele clubiconen, voornamelijk uit de jaren twintig en de succesperiode rond 2010. Andy Booth was een belangrijke kracht tijdens het begin van de opmars. Hij speelde tussen 2001 en 2009 voor de club. Andere bekende (voormalige) spelers van de club zijn George Brown (clubtopscorer uit jaren twintig), Alex Smithies en Tom Smith.