Huddersfield Town

Country |
Active in |

Huddersfield Town

Huddersfield Town is een voetbalclub uit het midden van Engeland. Hoewel de club tegenwoordig geldt als voetbaldwerg in de Premier League, was Huddersfield Town met name in de jaren twintig uiterst succesvol. In 2019/20 komt de club uit in de Championship.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Huddersfield Town

Huddersfield Town is een voetbalclub uit het midden van Engeland. Hoewel de club tegenwoordig geldt als voetbaldwerg in de Premier League, was Huddersfield Town met name in de jaren twintig uiterst succesvol. In 2019/20 komt de club uit in de Championship.

Huddersfield Town speelt de thuiswedstrijden in het Kirklees stadion (ook wel: John Smith's Stadium), dat plek biedt aan ongeveer 24.000 toeschouwers. Bijnaam van Huddersfield Town is The Terriers. Het is de eerste Engelse ploeg die drie keer op rij landskampioen wist te worden. De grote rivaal van Huddersfield Town is Leeds United.

Historie Huddersfield Town

Huddersfield Town werd opgericht in 1908 en is daarmee een relatief jonge club in Engeland. Direct na de oprichting van de club, was Huddersfield vrij succesvol. Al drie jaar na de oprichting mocht de club uitkomen op het tweede niveau van de Football League.

Gloriejaren maken plaats voor matige perioden

Na de Eerste Wereldoorlog brak de glorietijd van Huddersfield Town aan. In 1923 werd de club derde op het hoogste niveau. Daarna werd de ploeg drie keer op rij landskampioen. Ook in de twee seizoenen hierna presteerde Huddersfield goed met twee tweede plaatsen. In deze periode werd bovendien de FA Cup een keer gewonnen.

Na de Tweede Wereldoorlog trad er verval op. De club vocht seizoenen lang tegen degradatie en wist alleen in 1954 nog bovenin de competitie te eindigen. De club degradeerde echter en speelde gedurende de jaren zestig in de middenmoot van het tweede niveau. Na een korte opleving begin jaren zeventig, toen de club promotie afdwong, viel de club nog verder terug.

Deze matige periode zou lang aanhouden. Tussen de jaren zeventig en 2010 speelde de ploeg veelal op het derde niveau. Met zo nu en dan speelde Huddersfield Town ook enkele seizoenen op het tweede niveau en zelfs seizoenen op het vierde niveau.

Vanaf 2010 zette de club een indrukwekkende opmars in. In het seizoen 2010/2011 bleef Huddersfield Town maar liefst 43 duels ongeslagen op het derde niveau. Alleen Arsenal bleef in de geschiedenis van het professionele Engelse voetbal ooit langer ongeslagen. Opvallend genoeg leidde deze reeks niet tot een kampioenschap of promotie. In 2012 promoveerde de ploeg wel, waarna Huddersfield in 2017 ook promotie naar de Premier League wist af te dwingen.

Fans en clubiconen Huddersfield Town

Huddersfield Town heeft een bescheiden fanschare, hoewel de steun van supporters dankzij de historische successen vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. De supporters komen vrijwel uitsluitend uit het stadje Huddersfield. Hierbuiten is voormalige grootmacht Leeds United, tevens aartsrivaal van de club, de dominante club.

Huddersfield Town heeft enkele clubiconen, voornamelijk uit de jaren twintig en de succesperiode rond 2010. Andy Booth was een belangrijke kracht tijdens het begin van de opmars. Hij speelde tussen 2001 en 2009 voor de club. Andere bekende (voormalige) spelers van de club zijn George Brown (clubtopscorer uit jaren twintig), Alex Smithies en Tom Smith.