Club

Fiorentina Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Firenze

Programma Fiorentina Vrouwen

Ontdek hier de wedstrijden van Fiorentina Vrouwen die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Fiorentina Vrouwen. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Fiorentina Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Fiorentina Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Fiorentina Vrouwen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Fiorentina Vrouwen selectie

Alles over het vrouwenelftal van Fiorentina

De damesvoetbalclub Fiorentina WFC komt uit de Italiaanse stad Florence. De damesafdeling is onderdeel van de voetbalclub ACF Fiorentina, waarvan het eerste mannenelftal uitkomt in de Serie A. Fiorentina WFC werd in 2015 opgericht en nam de licentie over van A.C.F. Firenze. Fiorentina WFC staat bekend als de eerste professionele vrouwenclub in Italië. Vanzelfsprekend speelt het damesteam momenteel in de Serie A, het hoogste niveau van het land.

Dubbel in Italië

Fiorentina WFC boekte haar eerste grote successen in het seizoen 2016/2017. Het team won toen namelijk de titel in de Serie A, maar ook de Coppa Italia. Nooit eerder won de Italiaanse club een dubbel in zijn bestaan. Een seizoen later werd opnieuw het nationale bekertoernooi gewonnen. In de seizoenen 2017/2018 en 2018/2019 mocht Fiorentina WFC deelnemen aan de UEFA Women’s Champions League. Daarnaast won Fiorentina WFC in 2018 de allereerste Italian Super Cup voor vrouwenvoetbalclubs.

Prijzenkast

Fiorentina WFC wist één keer de Italiaanse landstitel te veroveren. In het seizoen 2016/2017 won de club de hoofdprijs in de Serie A. In 2017 en 2018 won Fiorentina WFC ook de Coppa Italia. In 2018 werd ook de Supercoppa Italia gewonnen aan het begin van het nieuwe seizoen.

Lana Clelland

Een van de bekendste speelsters bij Fiorentina WFC is Lana Clelland. De Schotse voetbalster begon haar carrière bij Rangers. Daarnaast speelde Clelland ook voor Spartans, ASD Pink Bari, UPC Tavagnacco. In 2018 tekende de voetbalster een contract bij Fiorentina WFC. Clelland kwam ook al meer dan 25 keer in actie voor het Schotse vrouwenvoetbalteam.