competitie background image competitie background image
Competitie

Serie A Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Volg de Serie A voor vrouwen op de voet! Bekijk het volledige programma, alle uitslagen en de tussenstand in de Italiaanse vrouwencompetitie.

Serie A Vrouwen programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de Italiaanse competitie voor vrouwen zie je hieronder.

Serie A Vrouwen stand

Check de volledige tussenstand in de Serie A voor vrouwen en bekijk de HT/FT en uit/thuis statistieken.

Serie A Vrouwen uitslagen

Wie hebben er tegen elkaar gespeeld en wat zijn de uitslagen in de Serie A Vrouwen? Bekijk per wedstrijd de uitslag en klik door voor statistieken.

De bookmakers keurmerken

Over de Italiaanse vrouwencompetitie

De landelijke competitie in Italië voor vrouwen staat bekend als de Serie A, dezelfde naam als bij de heren. Het is de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal in het land en er doen twaalf teams aan mee. De landskampioen en nummer twee plaatsen zich voor de Champions League in het volgende seizoen.

Deelnemende teams

Sinds de wisselende start van de vrouwelijke Serie A zijn ook het aantal deelnemende teams verschillend geweest. Er waren periodes met twaalf, zestien, veertien en dertien teams. Vanaf 2015 lijkt alles te zijn gestabiliseerd naar twaalf teams in de competitie.

Milena Bertolini

Een van de grotere iconen in Italië is Milena Bertolini. Ze won met Reggiana en Modena drie keer de landstitel, de beker en de Supercup. Na haar successen op clubniveau maakte ze de stap naar het trainerschap en is inmiddels coach van het nationale elftal. Ze vindt dat de laatste jaren goede beslissingen ten behoeve van het vrouwenvoetbal genomen zijn door de federatie. Echter, loopt het nog wel achter op de mannen. Het spelen van het WK in 2019 vindt zij dan ook een prestatie en een beloning op zich van het vrouwenvoetbal.

Geschiedenis van de Serie A vrouwen

De Serie A voor vrouwen is opgericht in 1968. In het eerste jaar bestond de competitie nog uit twee bonden en twee competities, de FICF en USIP. Pas een jaar later werden de competities samengevoegd tot één. In de jaren daarna is er nog een aantal keer gewisseld van bond, aantal competities en teams. Kortom, de start van de Serie A voor vrouwen was alles behalve stabiel en duidelijk. Pas in 1974 werd de Serie A competitie opgericht, zoals we deze nu ook kennen, georganiseerd door de FIGC (Italiaanse voetbal federatie).

De Italiaanse vrouwencompetitie staat al sinds 2007 in de top acht landen volgens de UEFA coëfficiënten lijst. Landen als Frankrijk, Duitsland en Engeland staan al voor lange tijd in de top drie van sterkste competities.