Club

Feirense

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Locatie:
Santa Maria da Feira

Programma Feirense

Check hier alle wedstrijden van Feirense die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Feirense in de Tweede Portugese divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Feirense

Alle uitslagen van Feirense vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Feirense selectie

Alles over Feirense

Clube Desportivo Feirense, oftewel CD Feirense, is een Portugese voetbalclub uit het noorden van het land. Thuisbasis is het stadje Santa Maria da Feira in het district Aveiro, dat op zijn beurt ook een van de kleinere van Portugal is. Eeuwenlang was het plaatselijke kasteel de grootste trekpleister van de plaats, maar inmiddels doet de plaatselijke club ook en duit in het zakje.

De lange weg naar de eerste klasse

Het verhaal van CD Feirense is er niet een van snelle sprongen, direct succes en roemruchte heldendaden. De club is opgericht in maart 1918 en maakte een zeer geleidelijke ontwikkeling door. Tot aan de jaren 30 van de vorige eeuw brandde de vereniging sowieso nog niet echt van de ambitie en werd voetbal schijnbaar meer gezien als aangenaam tijdverdrijf. Vanaf 1931 maakte de directie wat meer werk van de competitieve intenties. Als om de verandering in mentaliteit te markeren werden de rood-zwarte tenues ingeruild voor blauwe shirts en zwarte broeken. Dat jaar werd ook voor het eerst deelgenomen aan een competitie, te weten een regionaal toernooi, in Aveiro dus. Maar nog steeds ging het allemaal erg langzaam. In de jaren 50 werden de clubkleuren blauw en wit, in 1955 werd toegetreden tot de derde divisie van Portugal (3ª Divisão) en in 1956 kwam er een jeugdtak.

Er was iets in gang gezet. Een kleine stroomversnelling vond plaats in de jaren 60. Het stadion Estádio Marcolino de Castro, ook nu nog de thuisbasis, werd in gebruik genomen en in 1962 debuteerde Feirense in de hoogste klasse. In dat decennium was Feirense driemaal de districtskampioen van Aveiro. Helaas wist Feirense het niet te bolwerken in de hoogste divisie en duurde het tot 1977 voor er een tweede kans kwam. Na opnieuw degradatie viel er een gat van twaalf jaar tot de derde entree een feit was. Wederom ging het mis, gevolgd door een periode van 1990 tot 2011 waarin de club op en neer ging tussen het tweede en derde niveau.

Het verhaal herhaalde zich in 2011-2012, want ook na de vierde promotie naar de hoogste klasse tuimelde Feirense direct omlaag. In 2016-2017 was het lot Feirense bij de vijfde keer eindelijk gunstig gezind: de club eindigde als achtste en mocht het jaar daarop terugkeren in de Primeira Liga. Het avontuur duurde drie seizoenen, maar in 2018-2019 eindigden Azuis da Feira (de blauwen uit Feira) stijf onderaan. In het bekertoernooi is het voorlopige hoogtepunt de plek in de halve finale van de editie 1990-1991, toen FC Porto een einde maakte aan de opmars.

De bekendste spelers van Feirense

Zoals bij de meeste kleinere Portugese clubs het geval is bestaat de selectie vooral uit Portugese spelers en – vanwege de gedeelde taal – Brazilianen en Kaapverdiërs. Dat maakt het opmerkelijk dat een van de duurste transfers een Chinees betrof: Shihao Wei in 2015, die overkwam van Boavista. Jarenlang moest Feirense het doen met transfervrij overkomende spelers, maar langzaam komt er wat budget vrij voor aankopen. De duurste transfer tot nu toe is Steven Petkov (200.000 euro). De meest lucratieve verkoop is die van Oghenekaro Etebo aan Stoke City, dat dik 7 miljoen neertelde.

Het heden

Feirense zullen we vermoedelijk vaker op het tweede niveau van Portugal terugzien dan in de Liga NOS. Het verzorgingsgebied, de inkomstenbronnen en de reputatie zijn te gering om echt te kunnen groeien.