Club

Everton Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Locatie:
Widnes

De damesvoetbalclub Everton WFC werd opgericht in 1983. Het vrouwenelftal speelt in de Super League en kent Walton Hall Park al thuisbasis. Everton WFC vecht normaliter tegen degradatie. Check hier de uitslagen, het speelprogramma en de clubstatistieken van ‘The Toffees’.

Programma Everton Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Everton Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Everton Vrouwen in de Women’s Super League. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Everton Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Everton Vrouwen

Alle uitslagen van Everton Vrouwen vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Everton Vrouwen selectie

Socials
@evertonwomen
Posts
Volgers
Volgend

Over Everton FC (vrouwen)

Everton Football Club speelt in het seizoen 2020/2021 in de FA Women’s Super League, het hoogste niveau van Engeland. Everton FC is niet de enige damesclub uit Liverpool op het hoogste niveau, aangezien ook aartsrivaal Liverpool FC in deze competitie meespeelt. Everton FC speelt zijn thuiswedstrijden op Haig Avenue in Southport. De damesvoetbalclub won in de clubgeschiedenis diverse prijzen, waaronder de Premier League National Division, de Premier League Cup en tweemaal de Women’s FA Cup.

Haig Avenue

Everton FC (Women) speelde vanaf het seizoen 1998/1999 zijn thuiswedstrijden in het Arriva Stadium, dat ook wel bekend stond als het Rossett Park. Everton Football Club speelde maar liefst 15 seizoenen in het stadion. In het seizoen 2013/2014 verhuisde de damesclub naar het Halton Stadium, waar ook de rivaal Liverpool FC zijn thuisduels speelde. De verhuizing was echter noodzakelijk omdat het Arriva Stadium niet aan de eisen voldeed van de Engelse voetbalbond.

In het seizoen 2018/2019 werd bekend gemaakt dat Everton FC (Women) opnieuw zou gaan verhuizen, ditmaal naar Haig Avenue. De club zou hier voor een half seizoen spelen, alleen werd dat het volledige voetbalseizoen. In de zomer van 2019 werd bekendgemaakt dat de nieuwe verhuizing naar Walton Hall Park vertraging had opgelopen, waardoor de club minstens tot februari 2020 op Haig Avenue blijft spelen.

Kika van Es bij Everton FC

De Nederlandse Kika van Es werd op 11 oktober 1991 geboren in Boxmeer. De verdedigster van 1,69 meter begon haar voetbalcarrière bij Willem II. In 2010 maakte zij de overstap naar VVV Venlo, om vervolgens in 2012 te gaan spelen voor PSV/FC Eindhoven. In het seizoen 2016/2017 speelde Van Es in het shirt van Achilles ’29 en een seizoen later voor FC Twente. In 2018 ondertekende Van Es een éénjarig contract bij AFC Ajax, waar zij 23 wedstrijden voor speelde. Sinds de zomer van 2019 speelt de ervaren verdedigster voor het Engelse Everton FC.