Club

Liverpool Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Prescott

Liverpool Ladies Football Club komt uit de gelijknamige Engelse stad en werd opgericht in 1989. Het damesteam speelt in de Women’s Super League en werkt al haar thuisduels af in het Halton Stadium. Liverpool WFC won driemaal de landstitel. Bekijk op deze pagina de uitslagen, het speelprogramma en de statistieken van ‘The Reds’.

Programma Liverpool Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Liverpool Vrouwen die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Liverpool Vrouwen in de Women’s Super League. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Liverpool Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Liverpool Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Liverpool Vrouwen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Liverpool Vrouwen selectie

Socials
@liverpoolfcw
Posts
Volgers
Volgend

Oprichting van Liverpool LFC

De vrouwenvoetbalclub Liverpool LFC komt uit de gelijknamige Engelse stad. Liverpool Ladies Football Club speelt in het huidige seizoen in de Women’s Super League. 

In 1989 werd de club Newton LFC opgericht en twee seizoenen later werd de naam gewijzigd in Knowsley United WFC. De club was één van de eerste deelnemers in de Women’s Premier League. De club had weinig succes, maar wist wel in 1993 en 1994 de bekerfinale te bereiken. Echter werden beide bekerfinales verloren. In 1994 sloot Knowsley United WFC zich aan bij Liverpool FC. De naam van de club veranderde direct in Liverpool Ladies FC. In 1995 en 1996 verloor de damesclub opnieuw twee opeenvolgende bekerfinales.

Super League

In het seizoen 2011/2012 ging de Women’s Super League voor de eerste keer van start. De nieuwe competitie was de vervanger van de Premier League. In de eerste twee seizoenen had Liverpool LFC niets in de melk te brokkelen en werd het laatste. In het seizoen 2013/2014 verliep het totaal anders: de ploeg werd landskampioen. Een jaar later won Liverpool LFC opnieuw de landstitel, ditmaal ging het pas in de laatste speelronde over Chelsea en Birmingham City heen.

Halton Stadium

Liverpool LFC speelt alle thuisduels in het Halton Stadium. Het stadion staat in de plaats Widnes en is ook de thuishaven van aartsrivaal Everton LFC. Het Halton Stadium biedt plaats aan meer dan 13.000 toeschouwers. Naast de vrouwenvoetbalclubs werkt ook rugbyclub Widnes Vikings zijn thuisduels af in het stadion.