Club

Empoli

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Empoli

Programma Empoli

Check hier alle wedstrijden van Empoli welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Empoli. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin Empoli actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Empoli

Iedere wedstrijduitslag van Empoli vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Empoli selectie

Alles over Empoli FC

De Italiaanse voetbalclub Empoli FC komt uit de stad Empoli in de regio Toscane. De club speelt zijn thuisduels in het Stadio Carlo Castellani en werd opgericht in 1920. In de thuiswedstrijden werkt de ploeg de duels af in een blauw en zwartgekleurd tenue. In uitduels speelt Empoli FC in het wit of in het zwart.

Geschiedenis

In 1920 wordt Empoli opgericht en sinds de oprichting van de club speelt het afwisselend in de Serie A en B. In 1983 klimt de club uit een dal wanneer het promoveert uit de Serie C1. Van 1984 tot 1986 speelt de club in de Serie B. In 1986 wordt Empoli FC derde waarna het terugkeert op het hoogste Italiaanse podium, de Serie A.

Het avontuur in de Serie wordt echter geen succes. Empoli eindigt in het eerste seizoen als 13e, het seizoen daarop als 16e, een plaats die uiteindelijk resulteert in de degradatie naar de Serie B. Alsof het fiasco nog niet compleet was degradeerde Empoli het seizoen daarop zelfs uit de Serie B nadat zij op de 17e plaats het seizoen afsloten.

In de Serie C1 speelde Empoli zeven seizoenen totdat het in 1996 dankzij een derde plek wederom wist te promoveren naar de Serie B. Een gouden periode bleek aangebroken want ook in de Serie B triomfeerde Empoli. Na een knappe tweede positie promoveerde de club het seizoen daarop terug naar de Serie A. Sindsdien schommelen de prestaties van de club enorm. Empoli weet vaak te imponeren in de Serie B, waarna het teleurstelt in de Serie A. Sinds 2015 speelt Empoli FC weer op het hoogste Italiaanse niveau.

Empoli FC in Europa

Ondanks het feit dat Empoli FC schommelt tussen de Serie A en B, kwam het in het seizoen 2007/08 uit in de UEFA Cup. In de eerste ronde van het prestigieuze toernooi stond Empoli tegenover het Zwitserse FC Zürich. De eerste ronde wordt traditioneel gespeeld over twee wedstrijden.

De eerste wedstrijd wint Empoli FC met 2-1 waardoor de uitwedstrijd een gedane zaak lijkt. Niet is minder waar, Empoli verliest de terugwedstrijd met 0-3 waardoor de Europese droom in duigen valt. Na dit seizoen komt Empoli niet meer uit in Europees verband.

Bekende oud-speler van Empoli FC

De Poolse middenvelder Piotr Sebastian Zieliński is één van de bekendste spelers die ooit in het shirt van Empoli FC speelde. Zieliński staat momenteel onder contract bij Napoli SSC, nadat hij door de club voor een bedrag van 16 miljoen euro werd overgenomen van Udinese. Tussen 2014 en 2016 kwam Zieliński op huurbasis uit voor Empoli FC. Hij wist bij de club in 63 wedstrijden slechts vijf keer tot scoren te komen.

Stadio Carlo Castellani

Empoli FC speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stadio Carlo Castellani. Dit stadion biedt plaats aan bijna twintigduizend bezoekers en is vernoemd naar de Italiaanse verzetsheld Carlo Castellani. Deze oud-speler van de club overleed in een Oostenrijks concentratiekamp en is nog altijd de topscorer van de Italiaanse voetbalclub.