competitie background image competitie background image
Competitie

DFB Pokal Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Bekijk alles over de DFB Pokal voor vrouwen in Duitsland. Welke club gaat er dit seizoen vandoor met de beker? Blijf op de hoogte van het toernooi via deze pagina!

DFB Pokal Vrouwen programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in het bekertoernooi vind je in het schema hieronder. Check snel wanneer jouw favoriete damesteam speelt!

DFB Pokal Vrouwen uitslagen

Bekijk per ronde alle uitslagen van de wedstrijden in het Duitse bekertoernooi voor vrouwen.

De bookmakers keurmerken

Over de DFB Pokal voor vrouwen

Het bekertoernooi van de vrouwen in Duitsland wordt de DFB Pokal genoemd. De bekerfinale van de vrouwen was altijd de wedstrijd vóór de finale van de mannen, maar vanaf 2010 kregen de vrouwen een eigen dag en stadion. Het toernooi kent een knock-out systeem, waarbij er dus maar één wedstrijd gespeeld wordt tussen twee teams. De winnaar van het duel gaat door naar de volgende ronde. De meest succesvolle club tot op heden is 1. FFC Frankfurt met negen titels. De club wordt gevolgd door WfL Wolfsburg met zes overwinningen.

Keulen, thuishaven van de finale

Voor 25 jaar lang werd de bekerfinale van de vrouwen gespeeld in het Olympisch Stadion in Berlijn. Ook de mannen speelden hier vanaf 1985, maar doen dat nog steeds. De vrouwen hebben inmiddels een eigen locatie gekregen voor hun finale, namelijk het RheinEnergieStadion in Keulen. Er is plek voor 50.000 toeschouwers en is normaliter de thuishaven van 1. FC Köln.

Verlenging en penalty’s

Waar de meeste bekerfinales in andere landen nog een verlenging kennen, is dat niet het geval bij de Duitse vrouwen. Direct na het laatste fluitsignaal volgen er penalty’s wanneer de stand gelijk is.

In alle eerdere rondes wordt er wel een verlenging van 30 minuten bij een gelijke eindstand toegepast. Als de stand dan nog steeds gelijk is, komen er strafschoppen aan te pas.

Deelnemende teams

Het bekertoernooi wordt al sinds 1981 georganiseerd en vond als eerste plaats in Stuttgart en werd gewonnen door Bergisch Gladbach. Tot aan 1990 deden er alleen teams mee van West-Duitsland. Dit was tevens het geval bij de Bundesliga voor vrouwen.

Zowel de teams uit de Bundesliga als uit de tweede divisie nemen deel aan de DFB Pokal. Ook de winnaars van regionale competities kunnen meedoen in het bekertoernooi. De belangrijkste regel voor deelnemende teams is dat een tweede team van een club niet mee mag doen. In het seizoen van 2018/19 deden er 50 teams mee. De clubs uit de hoogste divisie mogen ronde één overslaan en komen pas bij de zestiende finale in actie.

In de eerste en tweede ronde van het toernooi wordt er rekening gehouden met de regio van de clubs. Indien nodig geacht door de bekercommissie worden er twee of vier groepen gemaakt. In de derde ronde kijkt de commissie opnieuw of het nodig is om groepen te handhaven of niet.

Bij een loting worden clubs uit de Bundesliga in één pot gestopt en de rest in een andere pot. Zo komen clubs uit de hoogste divisie zo lang mogelijk niet tegen elkaar uit. Lagere klassen krijgen altijd het thuisvoordeel tegen clubs uit de Bundesliga.