Club

Cremonese

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Cremona

Programma Cremonese

Ontdek hier de wedstrijden van Cremonese die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Cremonese. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Cremonese actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Cremonese

Alle uitslagen van Cremonese vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Cremonese selectie

Socials
@uscremonese
Posts
Volgers
Volgend

Alles over US Cremonese

De voetbalclub US Cremonese komt uit de Italiaanse stad Cremeno in de regio Lombardije. De officiële naam van de club is ‘Uniona Sportiva Cremonese spA’. De bijnaam van de club is Grijs-Roden, vanwege de clubkleuren. De club speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stadio Giovanni Zini en werd opgericht op 24 maart 1902. Het stadion biedt plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers. US Cremonese speelt de laatste jaren voornamelijk in de Serie B, het tweede voetbalniveau van het land.

Medeoprichter van de Serie A

US Cremonese kent een rijke geschiedenis en was dan ook één van de medeoprichters van de Serie A. De voetbalclub kwam in het eerste seizoen van de competitie dan ook op het hoogste niveau uit. Echter bleven de prestaties uit: US Cremonese degradeerde meerdere malen. In het seizoen 1984/1985 keerde US Cremonese weer terug op het hoogste niveau, dat gebeurde ook in 1989 en 1991.

De nieuwe voorzitter Luigi Simoni wist US Cremonese weer terug te brengen op het oude niveau. In het seizoen 1993/1994 eindigde US Cremonese op de 10e plaats in de Serie A. In 1996 degradeerde US Cremonese wederom naar de Serie B en vier jaar later zelfs in de Serie C2. In 2017 kwam de club weer uit in de Serie B, waarin het momenteel nog altijd actief is.

Rivalen van US Cremonese

De supporters van US Cremonese hebben een grote rivaliteit met meerdere andere Italiaanse voetbalclubs. Er heerst grote rivaliteit met Piacenza, Mantova, Parma en Brescia. De suppoters van US Cremonese hebben wel een vriendschapsband opgebouwd met de fans van NEC Nijmegen. De supporters van beide clubs komen dan ook regelmatig bij elkaar op bezoek.