Club

Parma

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Parma

De voetbalclub Parma Calcio 1913 komt uit de gelijknamige Italiaanse stad. De club werd in 2015 failliet verklaard, maar wist zichzelf terug te knokken naar het hoogste niveau. Blijf op de hoogte van Parma Calcio en check hier alle informatie over de voetbalclub.

Programma Parma

Check hier alle wedstrijden van Parma die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Parma. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Parma

Elke wedstrijduitslag van Parma zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Parma selectie

Socials
@parmacalcio1913
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Parma FC

Parma FC werd opgericht in 2004 en is daarmee één van de jongste voetbalclubs op het hoogste niveau in Italië. Parma FC is de opvolger van Parma AC (1913). De club heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug, zo werd het in 2015 failliet verklaard en moest het een doorstart maken. Toch is het erin geslaagd om weer terug te keren in de hoogste voetbalklasse, de Serie A.

Faillissement

Parma FC kampte lange tijd met grote financiële problemen. Begin 2015 moest het aan een deadline voldoen en de betalingen in orde maken voor zowel de spelers uit de selectie als overige schuldeisers. Echter werden de betalingen niet verricht. Spelers hadden aangegeven niet langer meer in actie te komen als het achterstallige salaris niet zou zijn overgemaakt. Zij hadden namelijk sinds juli 2014 geen loon meer ontvangen. Enkele bekende spelers die in die tijd bij Parma FC speelde waren Jonathan Biabiany, Ishak Belfodil, Mattia Cassani en MacDonald Mariga. Halverwege februari 2015 werd er door de openbaar aanklager een faillissement aangevraagd voor de voetbalclub.

Kapitaalinjectie voor Parma FC

In maart van dat jaar besloten de andere clubs uit de Serie A om de club te helpen met een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro. Dit gaf de club de kans om het seizoen af te maken. In april kreeg de Italiaanse voetbalclub wel nog vier punten in mindering, opnieuw zouden de salarissen en belastingen niet op tijd zijn betaald. In de tweede seizoenhelft won Parma FC nog wel wedstrijden tegen Udinese en Juventus, maar dit was niet voldoende om degradatie te kunnen ontlopen.

Doorstart van Parma FC

In de zomer van 2015 werd de club definitief failliet verklaard. Parma Calcio 1913 was daardoor genoodzaakt om een doorstart te maken en in de Serie D uit te komen. Lang speelde de voetbalclub niet in deze competitie, want het werd direct kampioen. En ook in de Serie C vertoefde Parma FC slechts één seizoen, ditmaal via de play-offs. En in 2018 werd de goede lijn doorgezet en promoveerde het door tweede te worden in de Serie B. Promotie naar de Serie A werd een feit.

Terugkeer in de serie A

In het seizoen 2018/2019 keerde Parma Calcio 1903 na drie jaar afwezigheid weer terug in de Serie A. De club eindigde op de 14e plaats in de competitie en verzekerde zichzelf van nog een seizoen op het hoogste niveau. Het verschil met degradant Empoli FC bedroeg slechts drie punten. Parma won 10 van de 38 wedstrijden en verloor 17 wedstrijden. Desondanks kon er teruggekeken worden op een geslaagde terugkeer in de Serie A.

Parma in de Serie A 2019/2020

Parma Calcio 1903 wist in het seizoen 2019/2020 de stijgende lijn in te zetten. De ploeg eindigde op de 10e plaats in de Serie A en kwam geen enkel moment in degradatiegevaar. Parma FC pakte 49 punten uit 38 wedstrijden. De club won 14 wedstrijden en speelde zeven keer gelijk. Er werd net zoals een seizoen eerder maar liefst 17 keer verloren. Parma Calcio 1903 wist clubs als Cagliari, Bologna, Hellas Verona en Torino FC voor te blijven op de ranglijst. De grote man aan de kant van FC Parma was de Zweed Dejan Kulusevki. De vleugelaanvaller noteerde acht assists in de Serie A. Overigens werd Kulusevski in de zomer van 2020 voor 25 miljoen euro verkocht aan Juventus.