Club

Beerschot Wilrijk

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Wilrijk

Programma Beerschot Wilrijk

Check hier alle wedstrijden van Beerschot Wilrijk die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Beerschot Wilrijk in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Beerschot Wilrijk

Alle uitslagen van Beerschot Wilrijk vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Beerschot Wilrijk selectie

Socials
@kbeerschotva
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Beerschot Wilrijk

Beerschot Voetbalclub Antwerpen is de opvolger van KFCO Beerschot-Wilrijk. De club uit Antwerpen drong in 2017 door tot de tweede Belgische klasse, die de sponsornaam Proximus League draagt. Dat is tot op heden het hoogste niveau waarop Beerschot heeft gespeeld.

Van Football Club Wilrijck naar Beerschot Voetbalclub Antwerpen

Houd je vast, want het ontstaan van Beerschot Voetbalclub Antwerpen had heel wat voeten in de aarde. Het verhaal begint in 1921 met de oprichting van Football Club Wilrijck. In 1926 werd Wilrijck toegelaten tot het laagste nationale niveau, de bevorderingsklasse. Na enkele instabiele jaren en twee degradaties plus promoties kwam er in 1935 een stabielere periode. In 1937 waren er twee seizoenen in de tweede klasse. Voor en na de Tweede Wereldoorlog kwam de club uit in de bevorderingsklasse. Van 1949 tot 1994 bleef Wilrijck veroordeeld tot de provinciale reeksen, tot het eindelijk weer het laagste nationale niveau bereikte. Dit was toen de vierde klasse. Jarenlang bleef het schipperen tussen de bevorderingsreeks en de provinciale competitie.

Failliet

In 2013 ging Beerschot AC failliet, waarna Wilrick met het plan kwam om de identiteit van die club over te nemen. De Belgische bond stemde in en in 2018 werd het proces voltooid door ook het stamnummer van Beerschot (13) over te nemen. Onder de nieuwe naam KFCO Beerschot Wilrijk werd er in het Olympisch Stadion gespeeld.

Een nieuwe start

Alles was ineens anders. De club was letterlijk en figuurlijk herboren. De grandeur van het Olympisch Stadion en de interesse van de fans van Beerschot AC zorgde voor robuuste toeschouwersaantallen. Ook op het veld ging het voorspoedig, Beerschot boekte liefst vier promoties op rij. De club trok als een bliksemschicht door de Belgische competitie. Van het provinciale niveau tot de tweede klasse, die inmiddels de naam Proximus League had gekregen.

Goed resultaat, maar geen promotie

Het debuutjaar 2017-2018 eindigde in de reguliere competitie op plek drie. Als winnaar van de eerste periode speelde het tegen de winnaar van de tweede om promotie. Cercle Brugge ging er met de buit vandoor. Het seizoen daarop werd na plek twee weer promotie misgelopen. Medio 2019 werd de naam veranderd in Beerschot Voetbalclub Antwerpen. In het bekertoernooi was de club lange tijd niet welkom, omdat het op een te laag niveau speelde. In 2018-2019 werd de achtste finale bereikt. Beerschot Wilrijk werd in seizoen 2019/2020 eerste in de Proximus League en komt in seizoen 2020/2021 uit in de Jupiler Pro League. 

De bekendste spelers van Beerschot Voetbalclub Antwerpen

Supporters reiken jaarlijks de prijs Manneke van ’t seizoen uit. Arjan Swinkels won in 2017 en 2018. Fans van Willem II zullen hem nog kennen van zijn acht seizoenen bij de Tilburgers. Een van de geliefdste buitenlandse krachten van Beerschot is Hernán Losada. De Argentijn maakte van 2015 tot 2018 28 treffers, sloot zijn actieve loopbaan af als captain en ging daarna in de technische staf werken.

De toekomst van de Mannekes

Het ging heel snel met Beerschot in de jaren 10 en misschien was het maar beter ook dat niet direct werd doorgestoten naar de eerste klasse. De Antwerpse club heeft als bespeler van het Olympisch Stadion de potentie om structureel in de topdivisie te spelen. In 2020/2021 komt de club uit in de Jupiler Pro League. Kunnen ze degradatie voorkomen?