Club

Barendrecht

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Barendrecht

Programma Barendrecht

Check hier alle wedstrijden van Barendrecht die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Barendrecht in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Barendrecht

Alle uitslagen van Barendrecht zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Barendrecht selectie

Over de club

De voetbalclub BVV Barendrecht komt uit de gelijknamige Zuid-Hollandse plaats. De vereniging werd begin 1926 opgericht en werkt al zijn thuisduels af op het Sportpark de Bongerd. BVV Barendrecht is momenteel de grootste amateurvereniging van Rijnmond met een ledenaantal van meer dan tweeduizend. De jeugdopleiding van BVV Barendrecht werkt nauw samen met Feyenoord. Enkele bekende namen uit de jeugdopleiding van BVV Barendrecht zijn Finn Stokkers, Anwar El Ghazi en Denzel Dumfries. Laatstgenoemde staat momenteel onder contract bij PSV.

Trainerswissels

In 2015 vertrok trainer Jack van den Berg bij BVV Barendrecht, zijn plek werd ingenomen door Adrie Poldervaart. Ook deze trainerswissel heeft een positief effect gehad op de selectie, aangezien in 2016 een felbegeerde plaats wordt afgedwongen in de Tweede Divisie. Trainer Poldervaart vertrekt na het succes bij de club en maakt een transfer naar Excelsior Rotterdam. Van den Berg nam het stokje vervolgens weer over.

Vrouwenelftal van BVV Barendrecht

BVV Barendrecht beschikt over meerdere vrouwenteams. Het eerste vrouwenteam van de club speelt zijn wedstrijden in de Hoofdklasse. Daarnaast werkt de vrouwenafdeling van BVV Barendrecht samen met de Excelsior Vrouwen.

Prijzenkast

In 1963 won BVV Barendrecht zijn eerste prijs, namelijk het kampioenschap in de Vierde Klasse. In 1969 en 1975 volgde de titel in de Derde Klasse. In de Tweede Klasse bleek BVV Barendrecht het sterkste in 1977 en 1993. In de Eerste Klasse won de club de hoofdprijs in 2004 en 2007. In 1998 werd de titel gegrepen in de Hoofdklasse B en in 2010 in de Hoofdklasse A. Daarnaast won BVV Barendrecht in 2009 de KNVB Beker voor amateurclubs, maar ging het duel om de Super Cup verloren. In hetzelfde jaar werd ook de Districtsbeker West II gewonnen.

Plaatsing voor de Topklasse

Al sinds het eerste jaar is BVV Barendrecht actief op het hoogste amateurniveau van Nederland. Slechts drie seizoenen kwam het op het tweede niveau uit. In 1998 wist BVV Barendrecht de titel te pakken in de Hoofdklasse B. Maar een van de grootste clubsuccessen dateert uit het seizoen 2009/2010, waarin het de titel grijpt in de Hoofdklasse A en zich op die manier ook plaatst voor de Topklasse.

Oud-speler Denzel Dumfries

De Oranje-international Denzel Dumfries speelde in het seizoen 2013/2014 voor BVV Barendrecht. De verdediger werd op 18 april 1996 geboren in Rotterdam en staat momenteel te boek als één van de beste verdedigers van Nederland. Dumfries speelde in zijn jonge jaren voor VV Smitshoek, Spartaan ’20 en BVV Barendrecht. In 2014 werd de voetballer opgemerkt door Sparta Rotterdam, dat was pas om 18-jarige leeftijd. In 2017 werd de speler verkocht aan sc Heerenveen en daar brak Dumfries door. In 2018 betaalde PSV meer dan vijf miljoen euro aan de Friese club voor Dumfries. In datzelfde jaar mocht Dumfries debuteren in het Nederlands elftal.