Club

Wigan Athletic

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
League One
Locatie:
Wigan

De Engelse voetbalclub Wigan Athletic FC werd opgericht in 1932 en speelt al zijn thuiswedstrijden in het DW Stadium. De club komt uit de plaats Wigan en speelt in de Football League Championship. Bekijk hier de laatste ontwikkelingen rondom The Latics, waaronder de uitslagen en het programma.

Programma Wigan Athletic

Bekijk hier de duels van Wigan Athletic die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Wigan Athletic in de Championship. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Wigan Athletic actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Wigan Athletic

Elke wedstrijduitslag van Wigan Athletic vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Wigan Athletic selectie

Socials
@laticsofficial
Posts
Volgers
Volgend

De Engelse voetbalclub Wigan Athletic Football Club werd opgericht in 1932. De club kwam voort uit het faillissement van Wigan Borough FC. Wigan Athletic speelde tot het seizoen 1998/1999 in het Springfield Park Stadium, maar werkt zijn thuiswedstrijden nu af in het modernere DW Stadium. Momenteel kunnen ongeveer 25.000 bezoekers de thuisduels van de Engelse club bezoeken.

Football League

In het seizoen 1978/1979 maakte Wigan Athletic zijn debuut in de Football League. De club nam de plek van Southport over. In 1995 kwam Wigan Athletic in de handen van Dave Whelan, ook wel de DW in de naam van het nieuwe stadion. Hij is de eigenaar van het succesvolle bedrijf JJB. Whelan besloot om veel in de voetbalclub te investeren en die zorgde ook automatisch voor meer succes bij de club. In het seizoen 2002/2003 promoveerde Wigan Athletic dankzij het kampioenschap in de Division Two.

Promotie naar de Premier League

Het eerste seizoen in de Division One verliep redelijk goed, Wigan Athletic wist beslag te leggen op de zevende plaats. De play-offs waren op de laatste speeldag nog binnen handbereik, maar door een verlies tegen West Ham United ging dat feestje niet door. Maar op 8 mei 2005 eindigde Wigan Athletic op de tweede plek in de Championship, waardoor het promoveerde naar de Premier League. Op dat moment had Wigan Athletic Football Club nooit eerder op het hoogste niveau geacteerd.

En het eerste voetbalseizoen in de Premier League verliep wonderbaarlijk goed voor Wigan Athletic. Een tijdje was de club zelfs terug te vinden op de tweede plaats. Een ander succes werd in 2006 geboekt, toen stond Wigan Athletic in de finale van de League Cup. De finale ging echter wel met 4-0 verloren tegen het grote Manchester United.

FA Cup

In 2013 wist Wigan Athletic het grootste succes uit de clubgeschiedenis te boeken. De Engelse voetbalclub won namelijk de FA Cup door in de finale af te rekenen met Manchester City (0-1). Maar het feest was van een zeer korte duur. Drie dagen later degradeerde de ploeg naar de Championship, nadat het met 3-0 onderuit ging bij Arsenal. In 2015 degradeerde Wigan opnieuw en ditmaal naar de League One. Maar in 2016 keerde de ploeg weer terug in de Championship. In het seizoen 2019/2020 zal Wigan Athletic ook actief zijn op het tweede voetbalniveau van Engeland.

Prijzenkast

Wigan Athletic FC won in 1985 en in 1999 de Football League Trophy. In 2003 en 2016 werd de club kampioen in de Football League Second Division. De enige grote prijs uit de clubgeschiedenis was de FA Cup, deze beker werd in 2013 gewonnen.

Nederlanders bij Wigan Athletic FC

Er speelde in het shirt van Wigan Athletic Football Club tien verschillende Nederlandse voetballers. De eerste Nederlander bij de club was Jorg Smeets, hij speelde tussen 1997 en 1999 bij de club. Daarna volgde Arjan de Zeeuw, Ferdino Hernandez, Denny Landzaat, Mario Melchiot en Rachid Bouaouzan. Tussen 2008 en 2011 was oud-Ajacied Daniel de Ridder actief bij Wigan Athletic. En ook Ronnie Stam en Patrick van Aanholt speelde voor de Engelse club. Aanvaller Yanic Wildschut tekende in 2015 een contract bij Wigan Athletic en is daar vandaag de dag nog altijd actief.