Club

Waasland-Beveren

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Beveren-Waas

De Belgische voetbalclub KV Red Star Waasland – Sportkring Beveren speelt zijn thuiswedstrijden in het Freethielstadion in Beveren. Ontdek hier alle clubstatistieken, maar ook de uitslagen en het speelprogramma.

Programma Waasland-Beveren

Check hier alle wedstrijden van Waasland Beveren die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Waasland Beveren. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Waasland-Beveren

Alle uitslagen van Waasland-Beveren vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Waasland-Beveren selectie

Socials
@waaslandbeveren.official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Waasland-Beveren

De Belgische voetbalclub KV Red Star Waasland – Sportkring Beveren, ook wel simpelweg Waasland-Beveren, speelt zijn wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het team kent een geel-blauw tenue. Alle thuisduels van Waasland-Beveren worden gespeeld in het Freethielstadion, ook wel Freethiel genoemd. Het stadion heeft ruimte voor ruim achtduizend bezoekers en werd lange tijd gebruikt door KSK Beveren.

Freethielstadion

De voetbalclub Waasland-Beveren speelt al zijn thuiswedstrijden in het Freethielstadion. Het stadion in de gemeente Beveren beschikt over een capaciteit van 8190 toeschouwers. Voordat de fusie tussen RS Waasland en KSK Beveren een feit was speelde uitsluitend de laatstgenoemde club zijn thuisduels in ‘De Freethiel’. In oktober 2008 werd de hoofdtribune van het Freethielstadion vernieuwd. Er werden nieuwe ruimtes gecreëerd door private partners en er ontstond op de gehele benedenverdieping een winkelruimte.

Waasland-Beveren in de Tweede Klasse

In het voetbalseizoen 2010/2011 wist Waasland-Beveren goed te presteren in de Tweede Klasse. Zo werd er een periodetitel veiliggesteld en eindigde de ploeg op de vierde plaats in de competitie. In de eindronde maakte er vier clubs kans op promotie, waaronder KAS Eupen. In de beslissende wedstrijd verloor Waasland-Beveren en liep promotie mis. Een seizoen later slaagde de Belgische club er wel in om te promoveren naar de Jupiler Pro League. Sindsdien speelt het onafgebroken in de Eerste Klasse.

Eerste seizoen in de Jupiler Pro League

In het eerste seizoen op het hoogste niveau liet de allereerste overwinning even op zich wachten, pas in september pakte de ploeg drie punten tegen Cercle Brugge. Na een trainerswissel in november rechte Waasland-Beveren zijn rug en wist het zich te handhaven. In de seizoenen die daarop volgde, lukte dat de ploeg ook. Een Europees avontuur heeft er vooralsnog nog nooit ingezeten.

Voorzitter Huyck voor één jaar geschorst

De Belgische voetbalclub Waasland-Beveren kwam in oktober 2018 negatief in het nieuws. Er werden op 10 oktober 2018 een tweetal bestuursleden van de club op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie en omkoping aangehouden. Beide bestuursleden waren een dag later weer op vrije voeten. De club ging in de zomer van 2019 vrijuit bij het proces rondom matchfixing. Echter werd voorzitter Dirk Huyck wel voor één jaar voorwaardelijk geschorst. Bestuurslid Olivier Swolfs werd effectief voor één jaar geschorst.

De voorzitter gaf tijdens de verhoren aan dat Waasland-Beveren door de voetbalclub KV Mechelen was benaderd. Mechelen wilde de club helpen in het gevecht tegen degradatie. Waasland-Beveren ging niet in op het voorstel, maar voorzitter Huyck wist niets van de meldingsplicht rondom pogingen tot omkoping. KV Mechelen werd uiteindelijk toch schuldig bevonden voor matchfixing en werd uitgesloten van deelname aan de Europa League en het Belgische bekertoernooi.

Waasland-Beveren in het seizoen 2019/2020

De Belgische voetbalclub Waasland-Beveren eindigde in het seizoen 2019/2020 op de 16e en op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. De club won slechts 5 van de 29 wedstrijden en behaalde 20 punten. De competitie werd door de uitbraak van het coronavirus vroegtijdig beëindigd. In eerste instantie werd besloten dat Waasland-Beveren op basis van de ranglijst zou degraderen. Het BAS (Belgisch Arbitragehof van Sport) besloot anders, waardoor de club ook in het volgende seizoen mocht uitkomen op het hoogste niveau. De Jupiler Pro League bestond een seizoen later wel uit 18 clubs, twee voetbalclubs meer dan een seizoen eerder.