actueel background image

Voetbalreis boeken naar Real Madrid

De Spaanse voetbalclub Real Madrid CF was de afgelopen jaren bijzonder succesvol en won meerdere malen de Champions League. De club ontving zelfs de prijs voor de ‘Beste voetbalclub van de 20e eeuw’. Diverse grootheden uit het voetbal speelden in het verleden voor de club of zijn nu nog altijd in het witte shirt te bewonderen. De aartsrivaal van Real Madrid is het Catalaanse FC Barcelona. De wedstrijden tussen beide clubs worden ook wel ‘El Clásico’ genoemd en worden wereldwijd door honderd miljoenen liefhebbers bekeken op de televisie.

De Koninklijke is dan ook één van de populairste bestemmingen voor een voetbalreis. Je kan voor een bedrag van rond de 200 euro al een complete voetbalreis boeken naar een wedstrijd van de Spaanse topclub. Natuurlijk kan je ook online losse tickets aanschaffen en zelf een reis samenstellen naar Madrid.

Estadio Santiago Bernabéu

De thuishaven van Real Madrid is het immens grote Estadio Santiago Bernabéu. Het voetbalstadion opende in 1947 voor de eerste keer zijn deuren en is vernoemd naar een legendarische oud-speler van de Spaanse club. Momenteel biedt het Estadio Santiago Bernabéu plek voor meer dan 80.000 bezoekers. Alleen het Camp Nou van FC Barcelona is qua capaciteit groter. Opvallend genoeg bezochten in de eerste jaren meer dan 125.000 fans de wedstrijden van Real Madrid. Normaliter zijn de wedstrijden van Real Madrid binnen een mum van tijd uitverkocht. Als je van plan bent om een voetbalreis naar De Koninklijke te boeken, wees er dan tijdig bij!

Rondleiding door het Estadio Santiago Bernabéu

Je kan op vrijwel alle dagen in het jaar ook een rondleiding boeken door het Estadio Santiago Bernabéu. Het voetbalstadion in Madrid is enorm groot en een rondleiding duurt dan ook ongeveer anderhalf uur. Je komt onwijs dichtbij het heilige gras, kan plaatsnemen op de beste plekken in het stadion en de kleedkamers bezoeken. Dit is nog maar een kleine greep uit al het moois dat je tijdens een rondleiding kan bezichtigen. Na afloop van de rondleiding mogen de bezoekers ook een kijkje nemen in het Real Madrid Museum, waar de echte gewonnen bekers worden tentoongesteld. Je kan ook echt gedragen shirts zien van de bekendste voetballers die ooit onder contract stonden bij Real Madrid.

Bekende oud-spelers van Real Madrid

Real Madrid kent een rijke clubgeschiedenis en diverse wereldsterren kwamen dan ook uit voor de voetbalclub. Enkele bekende namen zijn Luis Figo, Zinedine Zidane en Cristiano Ronaldo. In het seizoen 2019/2020 spelen beroemde spelers als Sergio Ramos, Karim Benzema, Gareth Bale, Luka Modric en Raphael Varana in het shirt van Real Madrid. Er speelde ook meerdere Nederlanders voor de club, waaronder Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy. Op een blauwe maandag stond ook Royston Drenthe onder contract bij Real Madrid.

Losse tickets voor Real Madrid

De wedstrijden van Real Madrid zijn ongekend populair en binnen een korte tijd uitverkocht. Je kan bij diverse online aanbieders kaartjes aanschaffen voor een voetbalwedstrijd, maar let wel goed op de prijzen en de betrouwbaarheid van de aanbieder. Koop alleen kaartjes via officiële kanalen en hoog aanschreven doorverkoop sites. De goedkoopste losse kaarten voor Real Madrid kosten ongeveer 30 euro. De doorverkoop sites vragen minimaal 60 euro voor een kaartje. Schaf de tickets overigens wel zo vroeg als mogelijk aan om teleurstelling te voorkomen. Reis je met een grote groep naar Madrid, zorg er dan voor dat je er vroeg bij bent om zeker te zijn van plaatsen naast elkaar.

Tickets voor verschillende competities

Vanzelfsprekend kan je tickets kopen voor de wedstrijden van Real Madrid in de La Liga. In de Spaanse competitie speelt de club 38 wedstrijden per seizoen. Daarnaast kan je ook tickets aanschaffen voor duels in de Copa Del Rey. Real Madrid won het Spaanse bekertoernooi al negentien keer en hecht dan ook grote waarde aan het toernooi. Echte voetballiefhebbers bezoeken natuurlijk liever een wedstrijd in de Champions League. Laat Real Madrid nu een vast gezicht zijn in het miljoenenbal. De Spaanse topclub won het Europese bekertoernooi al dertien keer. De wedstrijden in de Champions League worden altijd op de dinsdagavond en de woensdagavond afgewerkt.

real madrid team kampioen beker

Complete voetbalreis boeken naar Real Madrid

Het kan een stuk goedkoper zijn om een complete voetbalreis te boeken bij één van de gespecialiseerde voetbal reisbureaus. Je kan voor een bedrag van rond de 150 euro al een complete reis boeken naar Real Madrid. Dit is dan inclusief een ticket voor de wedstrijd en een hotelovernachting met ontbijt. Er worden ook reizen aangeboden inclusief vliegtickets. De aanbieders stunten ook meermaals met promotieprijzen, bijvoorbeeld bij last-minutes. Hoe groter de wedstrijd is, hoe hoger de prijs is. De wedstrijd tegen FC Barcelona kan dan ook zomaar €100 duurder zijn dan een wedstrijd tegen een laagvlieger in de Spaanse competitie.

In en naar Madrid

Wanneer je een complete voetbalreis boekt, dan is de vliegreis vaak al inbegrepen. Koop jij een los ticket, dan moet je het vervoer natuurlijk zelf regelen. Ook in Madrid moet je je weg nog zien te vinden. Hoe en welke mogelijkheden je hebt, leggen we je na de foto uit.

madrid kruispunt

Vliegtickets naar Madrid

Madrid is om vele redenen een populaire vakantiebestemming. Het vliegveld van Madrid is één van de drukste in Spanje. Er vertrekken dagelijks dan ook vele vluchten van Amsterdam naar de Spaanse hoofdstad. De vliegreis duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. Boek trouwens wel zo vroeg als mogelijk alvast jouw vliegtickets naar Madrid, want dan ben je verreweg het goedkoopste uit. Je kan voor een bedrag van onder de 100 euro al een retourticket boeken.

Openbaar vervoer in Madrid

In Madrid maken de lokale bewoners vooral gebruik van het openbaar vervoer. Datzelfde geldt voor de toeristen. De metro is verreweg het handigste en het goedkoopste. Je kan namelijk als toerist een speciale metrokaart aanschaffen voor een hele dag of meerdere dagen. In totaal kan je reizen met dertien verschillende metrolijnen en deze rijden tot diep in de nacht. Daarnaast kan je ook in diverse bussen stappen met een tienrittenkaart, welke meer betaalbaar zijn dan de losse buskaarten.

Taxi in Madrid

Er rijden door heel Madrid taxi’s waar je gebruik van kan maken. Je kan de taxi’s herkennen aan de witte kleur en de duidelijke rode streep. Let wel goed op dat je in een officiële taxi stapt. Je kan aan het bordje bovenop de auto duidelijk zien of deze vrij is of juist bezet. Probeer altijd te reizen met een taximeter en anders moet je een prijs afspreken voordat je instapt. Taxi’s in Madrid zijn duurder in de late avonduren en wanneer je afreist naar het vliegveld.