Club

Venezia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Mestre

Programma Venezia

Bekijk hier de duels van Venezia welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Venezia. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Venezia actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Venezia

Elke wedstrijduitslag van Venezia vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Venezia selectie

Socials
@veneziafc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Venezia FC

De voetbalclub Venezia FC komt uit de beroemde Italiaanse stad Venetië. Venezia FC werd opgericht in 1907, destijds nog onder de naam ‘Venezia Foot Ball Club’. In de loop der jaren werd de naam diverse keren aangepast. Venezia FC won in de clubgeschiedenis slechts één prijs en dat was in 1941.

Serie A

Venezia FC speelde in het verleden welgeteld 13 seizoenen op het hoogste niveau van het land. In 2002 degradeerde de club uit de Serie A en het keerde sindsdien ook niet meer terug. Het aftakeling van de club begon toen de voorzitter de club verliet en de Italiaanse voetbalclub Palermo kocht. De voorzitter vertrok niet alleen bij Venezia FC, hij nam ook een deel van de selectie mee naar Palermo.

In 2005 ging het opnieuw helemaal fout bij Venezia FC en de club degradeerde naar het derde niveau. De gifbeker moest leeg, aangezien de club ook failliet ging en daarna moest uitkomen in de Serie C2. Wel wist Venezia FC direct te promoveren. Echter bleek de vreugde van korte duur, want in 2009 ging Venezia FC opnieuw failliet. Ditmaal werd de club opnieuw opgericht onder de naam ‘Foot Ball Club Unione Venezia’ en mocht het deelnemen aan de Serie D.

Opmars van Venezia FC

Enkele jaren daarna ging Venezia FC wederom failliet en ook nu werd een herstart gemaakt. Dit keer ging de club verder als Venezia FC S.r.l.d en kwam het opnieuw in de Serie D terecht. In oktober 2015 kocht de Amerikaan Joe Tacopina de Italiaanse club. Tacopina was op dat moment ook mede-eigenaar van AS Roma. Dankzij de investeringen van de Amerikaan wist de club te promoveren naar het derde niveau. In 2016 werd de bekende spits Filippo Inzaghi aangesteld als hoofdcoach. In 2017 werd Venezia FC kampioen in de Serie C en promoveerde de club naar de Serie B.