Club

Troyes AC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Troyes

Programma Troyes AC

Check hier alle wedstrijden van Troyes AC die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Troyes AC. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Troyes AC

Iedere wedstrijduitslag van Troyes AC vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Troyes AC selectie

Socials
@estac_troyes
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Troyes AC

De voetbalclub Troyes AC komt uit de gelijknamige Franse plaats. De club werd in 1900 opgericht, destijds nog onder de naam ‘Union Sportive Troyenne’. De club fuseerde in 1931 met enkele andere lokale voetbalverenigingen. In de loop der jaren werd de naam de voetbalclub diverse keren aangepast, maar sinds het seizoen 2000/2001 gaat de club door het leven onder de naam ‘Troyes AC’.

Promotie naar de Ligue 2

Troyes AC speelde diverse seizoenen op het hoogste niveau, waaronder tussen 1954 en 1956. Echter degradeerde de club ook steeds weer uit de Ligue 1. In 2009 degradeerde Troyes AC zelfs terug naar de Championnat National. In 2010 promoveerde de club dankzij een derde plek weer naar de Ligue 2. Troyes AC mag dan ook worden gezien als een pendelclub.

Kampioenschap in de Ligue 2

In het voetbalseizoen 2014/2015 konden de supporters van Troyes AC eindelijk weer feest vieren. De Franse voetbalclub pakte de titel in de Ligue 2 en keerde terug in de hoogste professionele afdeling van het land. Het avontuur duurde niet lang, want Troyes AC degradeerde een seizoen later wederom. Ook in 2017 werd promotie veiliggesteld via de play-offs, maar een jaar later degradeerde Troyes AC weer.

Troyes AC in Europa

Troyes AC mocht Europees voetbal spelen in 2001 en 2002. In 2001 speelde Troyes AC in de Intertoto Cup, waarin het de finale zelfs wist te bereiken. Na overwinningen op WIT Georgia, AIK Solna en VfL Wolfsburg bereikte de club de finale tegen Newcastle United. In de UEFA Cup 2001/2002 versloeg Troyes AC in de eerste ronde MFK Ruzomberok en bleek Leeds United in de tweede ronde te sterk. In 2002 mocht de club opnieuw deelnemen aan de Intertoto Cup. Na overwinningen op Coleraine FC en NAC Breda werd Troyes AC in de halve finale uitgeschakeld door het Spaanse Villareal.