Club

Tenerife

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Santa Cruz de Tenerife

Programma Tenerife

Ontdek hier de wedstrijden van Tenerife die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Tenerife. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Tenerife actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Tenerife

Alle uitslagen van Tenerife zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Tenerife selectie

Socials
@cdtoficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over CD Tenerife

De Spaanse voetbalclub CD Tenerife werd opgericht in 1922 en heeft een rijke historie. De club is afkomstig van het gelijknamige Canarische Eiland. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Heliodoro Rodríguez López. De club brengt de laatste jaren vooral door in de Segunda Division. 

Tenerife in de UEFA Cup

De club CD Tenerife bestaat sinds 1922 en wist in de loop der jaren diverse successen te boeken. In het seizoen 1993/1994 en 1996/1997 mocht de club zelfs deelnemen aan de UEFA Cup. In 1997 bereikte de Spaanse voetbalclub zelfs de halve finale van het Europese toernooi, door onder andere Lazio Roma en Feyenoord te verslaan. In de halve finale won CD Tenerife met 1-0 van FC Schalke 04 uit Duitsland. In de return ging het alleen fout en wonnen de Duitsers met 2-0. Schalke 04 wist dat seizoen ook de UEFA Cup te veroveren.

Degradaties

CD Tenerife speelde lange tijd op het tweede niveau, maar dat veranderde in 2009. De club eindigde op de derde plaats in de Segunda División A en promoveerde naar de Primera División. Het feestje duurde niet lang, want een seizoen later degradeerde CD Tenerife weer uit het hoogste niveau. In 2011 degradeerde de club zelfs naar het derde niveau. In de zomer van 2013 promoveerde CD Tenerife via de play-offs weer naar de Segunda División.

Stadion van CD Tenerife

CD Tenerife speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Heliodoro Rodriguez López. Het stadion biedt plaats aan ruim 24.000 toeschouwers en kent ook wel de naam ‘Estadio de Tenerife’. Het stadion is één van de grootste stadions van de Canarische Eilanden.