Competitie

Taça de Portugal Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Blijf op de hoogte van de Portugese bekercompetitie voor vrouwen. Uitslagen, programma en standen vind je allemaal op deze pagina.

Taça de Portugal Vrouwen programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in het vrouwelijke bekertoernooi in Portugal zie je hieronder. Wie gaat er aan de haal met de trofee van het Portugese bekertoernooi?

Taça de Portugal Vrouwen uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Taça de Portugal Vrouwen? Je vindt ze hieronder.

De bookmakers keurmerken

De Portugese bekercompetitie voor vrouwen

Het bekertoernooi in Portugal voor vrouwen staat bekend als de Taça de Portugal. De strijd om de beker vindt sinds 2003 plaats sinds. 1º de Dezembro is als team het meest succesvol met zeven titels in 2019. Wie de beker wint, neemt het in de Super Cup op tegen de landskampioen van de Liga BPI.

Opvallend in de opzet van het bekertoernooi is dat het enigszins afwijkt van het traditionele knock-out systeem. Tot aan de halve finale is dit wel van toepassing, maar in de halve finale wordt er een uit en thuiswedstrijd gespeeld. De finale wordt sinds de eerste editie gespeeld in het Estádio do Jamor in Oeiras, een voorstad van Lissabon. De locatie staat ook wel bekend als het nationale stadion en ook de mannenfinale staat op het programma in dit stadion.

Trofee

De voetbaltrofee die de vrouwen ontvangen, heeft hetzelfde ontwerp als die van het bekertoernooi van de mannen. Hij weegt maar liefst 20 kilo, heeft een voet van hout en een sierlijk zilveren ontwerp daarbovenop. Iedere speelster en begeleiding van het winnende team krijgt een kleine replica om mee naar huis te nemen.

Een fenomenaal debuut van S.L. Benfica

In het seizoen 2018-2019 kwam er een nieuw team kijken in het bekertoernooi, S.L. Benfica. Dit nieuw opgerichte team heeft goede spelers geworven, waaronder enkele internationals. Ondanks de aanwezige kwaliteiten moest het in de tweede divisie in de competitie starten. Dat het niveau veel te laag was, bleek al uit de eerste wedstrijden die gewonnen werd met 28-0. Halverwege het seizoen kwam S.L. Benfica ook al op een doelsaldo van 300 voor en 0 tegen.

In het bekertoernooi wisten de vrouwen het ontzettend goed te doen tegen clubs uit de Liga BPI, de hoogste voetbalcompetitie voor vrouwen in Portugal. In de 1/8e en kwartfinale werd er in seizoen 2018/2019 ook groots gewonnen met 21-0 en 16-0 van respectievelijk Ribeirao en Ouriense. In de halve finale kreeg Benfica voor het eerst doelpunten tegen, maar kwam in de return sterk terug tegen Braga, waarna het de finale met 4-0 van Valadares Gaia won. Een semi-amateurclub dat de beker wint zal in de gehele Portugese geschiedenis nauwelijks zijn voorgekomen.