competitie background image competitie background image
Competitie

Supertaça de Portugal Vrouwen (Super Cup)

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Ontdek wie er spelen om de Portugese Super Cup voor vrouwen en natuurlijk ook: wie wint hem. Check hier de (live) wedstrijden en uitslagen.

Supertaça de Portugal Vrouwen (Super Cup) programma

Wanneer de vrouwen Supercup gespeeld wordt, zie je in het schema hieronder. Het is een strijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Een ware topwedstrijd op het programma in Portugal.

Supertaça de Portugal Vrouwen (Super Cup) uitslagen

Welke kampioen pakt de Portugese Super Cup bij de vrouwen? Bekijk de wedstrijd met live uitslagen en statistieken.

De bookmakers keurmerken

De landskampioen neemt het op tegen de bekerwinnaar

De Super Cup is een jaarlijkse wedstrijd die gespeeld wordt tussen de huidige landskampioen en de bekerwinnaar. In Portugese termen staat de wedstrijd bekend als de Supertaça de Portugal de Futebol Feminino. Pas sinds 2015 is de Super Cup in het leven geroepen. De wedstrijd wordt altijd rond begin september gespeeld. Er vindt slechts één wedstrijd plaats op neutraal terrein.

De dubbel

Omdat er twee prijzen aan de Super Cup voorafgaan, kan het zomaar zijn dat een club de dubbel pakt. Dit zou betekenen dat een vrouwenteam landskampioen wordt én bekerwinnaar. Als dat gebeurt, dan speelt de verliezend finalist van de Portugese beker de Super Cup. In de eerste vier edities is dat iedere keer het geval geweest.

C.F. Benfica won in 2015 en 2016 de dubbel en Sporting CP in 2017 en 2018. Verliezend bekerfinalisten en Super Cup deelnemers waren respectievelijk: Clube Albergaria, Valaderes Gaia en SC Braga (2).

Cândido de Oliveira Super Cup

In het herenvoetbal wordt er ook aan het begin van het seizoen gespeeld om de Super Cup. De naam voluit luidt: Cândido de Oliveira Super Cup. De landskampioen neemt het op tegen de bekerwinnaar. Indien de dubbel is behaald, dan is de verliezend bekerfinalist tegenstander in de Super Cup.