competitie background image competitie background image
Competitie

Supercoppa (Super Cup)

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

De Supercoppa in Italië is één van de felbegeerde prijzen in het seizoen. Wie nemen het tegen elkaar op, maar vooral belangrijk: wie wint het duel?

Supercoppa (Super Cup) programma

Bekijk wanneer de Supercoppa op het programma staat!

Supercoppa (Super Cup) uitslagen

Bekijk de (live) uitslag en statistieken van de Italiaanse Super Cup wedstrijd.

De bookmakers keurmerken

Leuk om te weten

Het Italiaanse voetbal staat bekend als één van de beste niveaus ter wereld. Veel grote voetballers spelen of hebben ooit in de Serie A gespeeld, het hoogste niveau van het Zuid-Europese land. Elk seizoen in de Italiaanse competitie begint met een spannend duel om de Super Beker. In Italië heeft deze prijs de naam ‘Supercoppa’ gekregen. Deze bekerwedstrijd kan goed worden vergeleken met de Johan Cruijff Schaal in Nederland.

Opzet van de Supercoppa

De Supercoppa is een Italiaanse voetbalprijs, maar om deze prijs te kunnen winnen moet je in het voorgaande seizoen ook in de prijzen zijn gevallen. Een week voor de start van het nieuwe voetbalseizoen wordt de wedstrijd om de Super Beker gespeeld. De landskampioen van het voorgaande seizoen neemt het op tegen de winnaar van het bekertoernooi(Coppa Italia).

De prijs wordt vergeven aan de winnaar van het eenmalige duel. Er worden dus geen twee wedstrijden gespeeld zoals in de Spaanse Super Beker. De Supercoppa bestaat al sinds 1988 en wordt sindsdien elk seizoen gespeeld. AC Milan was de allereerste winnaar van de Italiaanse Supercup.

Winnaars

De Supercoppa is in zijn bestaan al 31 keer uitgereikt, waarvan Juventus het meest succesvol was met acht stuks. Maar ook AC Milan wist al zeven keer de Super Beker te winnen. Redelijk opmerkelijk is het feit dat vrijwel alleen Italiaanse topclubs deze prijs wisten te bemachtigen. Waar er in de meeste Europese competities nog wel eens een verrassing genoteerd kan worden, is dat in Italië haast niet het geval. Naast Juventus en AC Milan waren ook SSC Napoli (twee keer), Internazionale (vijf keer), Lazio Roma (vier keer), AS Roma (twee keer), Fiorentina, AC Parma en Sampdoria succesvol.

Finale in Saudi-Arabië

Begin januari 2019 werd ondanks protesten de finale van de Supercoppa gespeeld in Djeddah (Saudi-Arabië). De druk was destijds groot op de Italiaanse voetbalbond, omdat journalist Jamal Khashoggi niet lang daarvoor werd vermoord in het Saoedische consulaat in Istanbul. Saudi-Arabië zou zeven miljoen euro aan de Italiaanse voetbalbond hebben overgemaakt. Het was overigens niet de eerste keer dat de wedstrijd om de Super Beker in het buitenland werd gespeeld. De finale werd onder andere ook al gespeeld in China, Qatar, de Verenigde Staten en zelfs Libië.