Club

Stedoco

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Hoornaar

Programma Stedoco

Check hier alle wedstrijden van Stedoco die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Stedoco in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Stedoco

Alle uitslagen van Stedoco vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Stedoco selectie

Geschiedenis SteDoCo

De voetbalvereniging SteDoCo komt uit de gemeente Molenlanden. Het unieke aan de club ‘Sterk door Combinatie’ is dat het is ontstaan uit een fusie tussen clubs uit Hoornaar en Hoogblokland. SteDoCo werd opgericht in 1946 en speelt traditiegetrouw in een rood/zwart tenue. Alle thuiswedstrijden worden afgewerkt op het Sportpark Stedoco. In het seizoen 2020/2021 zal het eerste elftal uitkomen in de Derde Divisie op de zaterdag. Het eerste vrouwenelftal van SteDoCo speelt in de Topklasse.

Eerste successen

In het seizoen 1980/1981 boekte SteDoCo zijn eerste grote succes door kampioen te worden en promotie naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen. Het ging destijds wel om de Hoofdklasse afdeling Dordrecht. Er werd een groei ingezet, zo werden er meer speelvelden aangelegd en kregen de kleedkamers een opknapbeurt. In de jaren negentig werd er niet langer meer in de Dordtse afdeling gespeeld en kwam SteDoCo in de KNVB-indeling terecht. Het eerste elftal begon in de vierde klasse, waar het tot 2007 in actie kwam.

Gouden periode van SteDoCo

Een aantal sponsoren ondersteunde SteDoCo financieel, waardoor er plotseling veel meer mogelijk was. In 2007 werd SteDoCo kampioen in de vierde klasse en een jaar later promoveerde de club via de nacompetitie naar de tweede klasse. In 2010 mocht de voetbalvereniging SteDoCo spelen in de Eerste Klasse. In 2012 werd de voetbalclub kampioen in de Eerste Klasse en drie jaar later werd ook de titel gewonnen in de Hoofdklasse.

Damesafdeling van SteDoCo

SteDoCo ondersteunde het vrouwenvoetbal al vroeg en plukt daar nu de vruchten van. Het eerste vrouwenelftal speelt momenteel in de Topklasse. In 2015 wonnen de vrouwen van SteDoCo de KNVB Beker Zuid 1 en in 2016 werd de titel gewonnen in de Eerste Klasse Vrouwen.

Ledenaantal

Het sportcomplex van de voetbalclub SteDoCo wordt ook regelmatig gebruikt door scholen uit de buurt, bijvoorbeeld voor sportdagen. Er staan op dit moment ongeveer zeshonderd leden inschreven bij de voetbalvereniging. Dit is een flink aantal, aangezien er in de buurt rond de 3500 mensen wonen. Het komt dan ook steeds vaker voor dat leden uit andere dorpen in de regio komen voetballen bij SteDoCo.

Charlton Juan Vicento

In 2020 wist SteDoCo zich te versterken met de Charlton Juan Vicento. De aanvaller werd op 19 januari 1991 geboren in Zoetermeer en kan gezien worden als een ervaren voetballer. In 2009 debuteerde Vicento bij ADO Den Haag in de Eredivisie. In 2013 speelde de voetballer één seizoen bij het Griekse PAS Giannina. Een jaar later keerde Vicento terug in Nederland. De doelpuntenmaker speelde nog voor Willem II, Helmond Sport en Kozakken Boys. In de zomer van 2020 tekende de voetballer een contract bij SteDoCo. Vicento speelde ook één wedstrijd voor Jong Oranje en zeven duels voor het nationale elftal van Curaçao.