Stade Rennais Football Club

Land |
Actief in |

Stade Rennais Football Club

Stade Rennais Football Club komt vanzelfsprekend uit de Franse stad Rennes. Deze voetbalclub werd in 1901 opgericht en speelt zijn duels in de Ligue 1. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Roazhon Park, dat stadion werd in 1912 geopend en biedt plaats aan 29.778 toeschouwers. Stade Rennes komt al sinds het begin uit in de twee hoogste divisies binnen het Franse voetbal. De club staat met name bekend om zijn goede jeugdopleiding en vele talenten die daaruit zijn voortgekomen. Aanvaller Ousmane Dembélé is daar een goed voorbeeld van, deze speler staat momenteel onder contract bij FC Barcelona. Wisselende resultaten vanLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Stade Rennais Football Club

Stade Rennais Football Club komt vanzelfsprekend uit de Franse stad Rennes. Deze voetbalclub werd in 1901 opgericht en speelt zijn duels in de Ligue 1. Alle thuisduels worden afgewerkt in het Roazhon Park, dat stadion werd in 1912 geopend en biedt plaats aan 29.778 toeschouwers. Stade Rennes komt al sinds het begin uit in de twee hoogste divisies binnen het Franse voetbal. De club staat met name bekend om zijn goede jeugdopleiding en vele talenten die daaruit zijn voortgekomen. Aanvaller Ousmane Dembélé is daar een goed voorbeeld van, deze speler staat momenteel onder contract bij FC Barcelona.

Wisselende resultaten van Stade Rennais FC

In de zomer van 1972 werd de huidige naam van de club officieel aangenomen. Dit gebeurde in een moeizame periode, waarin het snel bergafwaarts ging met de Franse voetbalclub. In 1974/1975 degradeerde Stade Rennais FC uit de Lique 1. Hoewel de ploeg erin slaagt om een seizoen later weer te promoveren, degradeert het weer net zo snel terug naar het tweede niveau. Het duurt vervolgens tot 1983 voordat Rennes weer kan genieten van voetbal in de Lique 1.

Promoties en degradaties

In de periode die daarop volgen opnieuw wisselende successen, promoties en degradaties volgen elkaar in een rap tempo op. In 1991 wordt Stade Rennais Football Club wel op een unieke manier gered van degradatie. Hoewel de ploeg op de laatste plaats eindigt, degradeert het niet doordat zowel OGC Nice, Stade Brestios en Girondins de Bordeaux vanwege financiële redenen uit de competitie worden gezet. Een seizoen later is het wel raak en moet de ploeg weer terugkeren naar Lique 2. Het duurt tot 1994 voordat de club de stempel van liftploeg kwijtraakt.

Betere tijden in Rennes

In het seizoen 1998/1999 slaagt Stade Rennais Football Club erin om de vijfde plaats te bemachtigen op het hoogste niveau. Hierdoor mag het deelnemen aan de Intertoto Cup, echter blijkt Juventus daarin te sterk en kan het zich niet plaatsen voor de UEFA Cup. In het seizoen 2001/2002 bereikt Stade Rennes de zesde plaats op de ranglijst en in 2009 schopt de ploeg het zelfs tot de finale van de Franse beker. Tegenwoordig is de club een vaste waarde in de Lique 1.